ΚΟΣΜΟΣ

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο τρόπος που κινήθηκε η Ρωσία, είναι προφανές ότι, της γυρίζει μπούμερανγκ»

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο τρόπος που κινήθηκε η Ρωσία, είναι προφανές ότι, της γυρίζει μπούμερανγκ»
«Κυρίως Γαλλία και Ρωσία συμπαρέσυραν την Γερμανία», όσον αφορά την υποχώρηση του Βερολίνου στο θέμα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το SWIFT
AP Photo

«Ο τρόπος που κινήθηκε η Ρωσία είναι προφανές ότι της γυρίζει μπούμερανγκ», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φίλης

Στην αλλαγή της στάσης της Γερμανίας στην αποκοπή της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Ο τρόπος που κινήθηκε η Ρωσία είναι προφανές ότι της γυρίζει μπούμερανγκ», ανέφερε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας πως «η κοινή γνώμη στο εσωτερικό των κρατών βλέποντας τις εικόνες από τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία πιέζει και δημιουργεί πίεση στις ηγεσίες και αυτό γίνεται γιατί η εισβολή συνέβη σε ευρωπαϊκή χώρα».

«Κυρίως Γαλλία και Ρωσία συμπαρέσυραν την Γερμανία», όσον αφορά την υποχώρηση του Βερολίνου στο θέμα του αποκλεισμού της Ρωσίας από το SWIFT. «Είναι καθαρά πολιτικοί οι λόγοι που ανάγκασαν την Γερμανία να αλλάξει στάση», συμπλήρωσε ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Ενώ για τις ενέργειες που μπορεί να κάνει η Ρωσία, ανέφερε: «Η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει πολλά, εάν αποκλειστεί από το SWIFT. Είναι εγκλωβισμένη».

Πότε υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η Ρωσία την εισβολή; O κ. Φίλης είναι κατηγορηματικός, «η Ρωσία θα ήθελε να τελειώσει γρήγορα. Πάντα ο επιτιθέμενος παίρνει μεγαλύτερα ρίσκα. Η Ρωσία δεν μπορεί να απεμπλακεί εύκολα. Θα προσπαθήσει να το πάει μέχρι τέλους. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να διακόψει την εισβολή. Η Ρωσία είναι βαθιά εκτεθειμένη αυτή τη στιγμή. Όταν βλέπουμε χώρες όπως η Γερμανία να αντιδρούν έτσι κάτι σημαίνει αυτό», καταλήγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση; Απάντηση Μαραβέγια στο Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι το σύστημα SWIFT που μπορεί να «πληγώσει» τον Πούτιν

Ουκρανία: Αλλάζει στρατηγική η Γερμανία - Στέλνει πολεμικό υλικό και αποκλείει Ρωσία από το SWIFT