ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές εικόνες από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές εικόνες από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο
Οι εικόνες που μεταδίδει το Mega αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου.
Mega

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το Χάρκοβο, μια πόλη στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όλεθρος, καταστροφή και θάνατος στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, μετά από τις τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκε από τις δυνάμεις της Ρωσίας

Οι εικόνες που μεταδίδει το Mega αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου.

Δείτε το βίντεο:

Βομβαρδίζεται ανηλεώς η Μαριούπολη

Ο βομβαρδισμός της Μαριούπολης συνεχίζεται από τον ρωσικό στρατό, καθώς η εισβολή στην Ουκρανία μαίνεται για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η πόλη της Ουκρανίας είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές.

«Κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζονται επί πέντε ημέρες. Μας χτυπούν με το πυροβολικό, μας βομβαρδίζουν με πυραύλους GRAD, μας πλήττουν με τις αεροπορικές τους δυνάμεις», δήλωσε ο Βαντίμ Μποϊσένκο μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

«Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές, σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της επαρχίας Ντόνετσκ, επεσήμανε στοπ Facebook ότι στη Μαριούπολη υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα έπειτα από έναν βομβαρδισμό.

«Η Μαριούπολη και η Βολνοβάχα είναι δικές μας! Οι δυο πόλεις υφίστανται την πίεση του εχθρού, αλλά ανθίστανται. Στη Μαριούπολη η πόλη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», πρόσθεσε.

Οι δύο αυτές πόλεις βρίσκονται στον δρόμο των ρωσικών δυνάμεων που εισβάλλουν στην Ουκρανία μέσω της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Στόχος της Ρωσίας η κατάληψη του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι θεωρεί το Κίεβο τον κύριο στόχο του ρωσικού στρατού.

«Για τον εχθρό, το Κίεβο είναι βασικός στόχος. Ως εκ τούτου, η πρωτεύουσα βρίσκεται συνεχώς υπό απειλή», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο τη Δευτέρα έπεσαν τρεις ρουκέτες και βόμβες.

«Στοχεύουν το CHPP-6. Θέλουν να απενεργοποιήσουν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και να αφήσουν την πόλη μας χωρίς ρεύμα», είπε ο αρχηγός του κράτους.

«Δεν τους αφήσαμε να σπάσουν την άμυνα της πρωτεύουσας. Μας στέλνουν σαμποτέρ. Συνεχώς. Εκατοντάδες. Θα τους εξουδετερώσουμε όλους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr