ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπευτικό «θρίλερ» στην Πολωνία: Σύλληψη Ρώσου πράκτορα ανακοίνωσαν οι Αρχές

Πολωνία
Το άτομο που συνέλαβαν οι πολωνικές Αρχές έφερε πάνω του δύο διαβατήρια
AP

Σύμφωνα με τις Αρχές της Πολωνίας ο συλληφθέντας πραγματοποίησε επιχειρήσεις προς όφελος της Ρωσίας

Η Πολωνία συνέλαβε έναν Ισπανό υπήκοο ρωσικής καταγωγής ως ύποπτο για συμμετοχή σε ενέργειες ξένων μυστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας ABW.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως κατάσκοπος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), συνελήφθη στο Πρζεμίσλ, κοντά στο σύνορο της Πολωνίας με την Ουκρανία, τη νύχτα της 27ης με 28η Φεβρουαρίου, αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες, το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Πάμπλο Γκονθάλεθ και έφερε πάνω του δύο διαβατήρια και δύο κάρτες από ρωσικές τράπεζες, ενώ χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικά ονόματα.

Η υπηρεσία αναφέρει ότι ο άνδρας αυτός πραγματοποίησε επιχειρήσεις προς όφελος της Ρωσίας και ταξίδεψε στην Ευρώπη και αλλού υποδυόμενος τον δημοσιογράφο.

«Πριν από τη σύλληψή του σχεδίαζε να πάει στην Ουκρανία προκειμένου να συνεχίσει εκεί τη δραστηριότητά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο άνδρας αυτός θα παραμείνει υπό κράτηση αρχικά για τρεις μήνες και αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει έως και δέκα χρόνια κάθειρξης στην Πολωνία, καταλήγει η υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ