ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβαρδισμοί εναντίον λιποτακτών

Συρία: Βομβαρδισμοί εναντίον λιποτακτών

Θέσεις των αντικαθεστωτικών σε βόρειες περιοχές της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία βομβάρδισαν τα συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και ενώ η εκεχειρία συμπληρώνει σχεδόν μία εβδομάδα.

«Συριακά άρματα μάχης βομβάρδισαν βάσεις που ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στην βόρεια επαρχία Ιντλέμπ σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο αποστάτες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Φιράς Ιντλίμπι, αντικυβερνητικός ακτιβιστής στην περιοχή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν τη συνοικία Χαλιντίγια στην κεντρική επαρχία Χομς τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Ακτιβιστές στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που ζητούσαν την απελευθέρωση των κρατουμένων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στο Πεκίνο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας και της Κίνας συναντώνται για να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, μια ημέρα μετά τον θάνατο 77 ανθρώπων, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Την ίδια ώρα, ο Λίβανος απέρριψε το αίτημα των Ηνωμένων Εθνών να επιτρέψει στους επιθεωρητές της τήρησης της εκεχειρίας να χρησιμοποιήσουν ένα από τα αεροδρόμιά του για να εκτιμήσουν την κατάσταση στην επαρχία Χομς, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας An Nahar.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα Λιβάνου-Συρίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των τραυματιών, ανέφερε η λιβανική εφημερίδα.