ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποσυνδέεται η Ρωσία από το παγκόσμιο ίντερνετ;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποσυνδέεται η Ρωσία από το παγκόσμιο ίντερνετ;
Αποσυνδέει την Ρωσία από το διαδίκτυο ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία φαίνεται πως είναι έτοιμη να μπει σε ένα κλίμα απομόνωσης από τον υπόλοιπο πλανήτη.

Η εισβολή στην Ουκρανία έχει φέρει πλήρη απομόνωση της Ρωσίας από τον υπόλοιπο πλανήτη και η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο αποσύνδεσης από το παγκόσμιο ίντερνετ!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Market Rebellion, η Ρωσία έχει αποφασίσει να ρίξει... μαύρη πέτρα στο παγκόσμιο διαδίκτυο και οι πολίτες της θα μπαίνουν μόνο σε ρωσικές ιστοσελίδες από ρωσικούς σέρβερς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019, στη Ρωσία είχε ψηφιστεί νόμος σύμφωνα με τον οποίο η χώρα θα μπορεί να προσπαθήσει να αποσυνδέσει το Ιντερνετ από τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο νόμος, που έφερε την υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε το προσωνύμιο «online Σιδηρούν Παραπέτασμα», από την Δύση, ωστόσο το Κρεμλίνο ανέφερε ότι αποτελούσε ένα μέτρο ασφαλείας που στόχο έχει να προστατεύσει τη Ρωσία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως της τωρινής) ή έξωθεν απειλής όπως πχ. μια κυβερνοεπίθεση.

Ο νόμος έδωσε τη δυνατότητα στη Μόσχα να αυξήσει τους ελέγχους στο ρωσικό διαδίκτυο μέσω της επόπτευσης της διαδικτυακής κίνησης από κρατικά ελεγχόμενες υποδομές και της δημιουργίας ενός εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών διευθύνσεων (domain names).

Στη θεωρία, το μέτρο επέτρεψε στη Ρωσία να λειτουργεί τα δικά της εσωτερικά δίκτυα που θα «τρέχουν» ανεξάρτητα από τον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web – www).

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τρεις λόγοι που ο Πούτιν δεν θα κάνει πυρηνικό πόλεμο

Ουκρανία: Στο στόχαστρο το «μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας» - Αρχίζει η πολιορκία της Οδυσσού

Πόλεμος Ουκρανία: Ηθοποιός σκοτώθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς - Η τελευταία ανάρτηση στο Instagram