ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Πούτιν για την «πέμπτη φάλαγγα» της Δύσης στη Ρωσία: Οι Ρώσοι θα τους «φτύσουν σαν μύγες»

Οργή Πούτιν για την «πέμπτη φάλαγγα» της Δύσης στη Ρωσία: Οι Ρώσοι θα τους «φτύσουν σαν μύγες»
O Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε τη Δύση για προσπάθεια να διχάσει τη Ρωσία
AP PHOTO

O Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε τη Δύση για προσπάθεια να διχάσει τη Ρωσία

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά όλων εκείνων των Ρώσων τους οποίους χαρακτήρισε ως «προδότες» για τη στάση τους μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη χώρα του μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» της Δύσης στη Ρωσία με στόχο «να μας διχάσουν» και «να προκαλέσουν εμφύλια διαμάχη». «Μόνος τους στόχος η καταστροφή της Ρωσίας» συμπλήρωσε εμφανώς ενοχλημένος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Θέλοντας, μάλιστα, να τονίσει την ενόχλησή του από τη στάση αυτών των «προδοτών» ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι θα τους φτύσουν σαν ένα ενοχλητικό μυγάκι που μπήκε στο στόμα τους».

«Φωτογραφίζοντας» ποιους εννοεί ο Πούτιν αναφέρθηκε σε αυτού που κερδίζουν τα χρήματά τους εδώ (σ.σ. στη Ρωσία) αλλά ζουν εκεί (σ.σ. στη Δύση)» για τους οποίους είπε ότι θα λειτουργήσουν ως «πέμπτη φάλαγγα για να διχάσουν τη χώρα μας».

«Δεν κρίνω αυτούς που ζουν σε βίλες στη Μαϊάμι ή τη Γαλλική Ριβιέρα ή αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς όστρακα ή φουά γκρα ή όσους ζητούν «φυλετικές ελευθερίες». Το πρόβλημα είναι ότι πνευματικά βρίσκονται εκεί και όχι εδώ με τον λαό μας, με τη Ρωσία» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε:

«Η Δύση θα προσπαθήσει να ποντάρει πάνω στην αποκαλούμενη «πέμπτη φάλαγγα», σε προδότες για να διχάσει την κοινωνία μας, για να προκαλέσει εμφύλια διαμάχη, για να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την καταστροφή της Ρωσίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε, επίσης, ότι η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία αποτέλεσε πρόσχημα για τη Δύση προκειμένου να επιβάλει κυρώσεις «γιατί δεν θέλουν μια ισχυρή και αυτόνομη Ρωσία» προσθέτοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί όπως έχει σχεδιαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή αντίδραση Κρεμλίνου κατά Μπάιντεν: «Απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική»