ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να πάει στη Σύνοδο της G20 στην Ινδονησία

O Bλαντιμίρ Πούτιν
O Bλαντιμίρ Πούτιν
Α.Ρ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την ώρα που η Δύση εξετάζει εάν η Ρωσία πρέπει να παραμείνει στην ομάδα της G20, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει οτι θα παραστεί στη Σύνοδο των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη

Η Πολωνία γνωστοποιήσε χθες (22/3) ότι πρότεινε σε Αμερικανούς αξιωματούχους να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και ότι η πρόταση αυτή έτυχε «θετικής ανταπόκρισης». Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Πιοτρ Νόβακ ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον.

«Στις συναντήσεις με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο προτείναμε να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και λάβαμε θετική ανταπόκριση.Το θέμα θα το αναλάβει ο πρόεδρος Μπάιντεν», είπε ο Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στην Ινδονησία αργότερα φέτος, δήλωσε την ίδια ώρα η πρέβης της Ρωσίας στην Ινδονησία σήμερα Τετάρτη (23/3), απορρίπτοντας προτάσεις ορισμένων μελών της G20 ότι η Ρωσία μπορεί να αποκλειστεί από την ομάδα.

«Όχι μόνο η G20, διάφοροι οργανισμοί προσπαθούν να αποβάλουν τη Ρωσία (...). Η αντίδραση της Δύσης είναι απόλυτα δυσανάλογη» υποστήριξε η Λουντμίλα Βορόμπιοβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους στη Δύση ζυγίζουν το εάν και κατά πόσον θα πρέπει να παραμείνει η Ρωσία στην G20 μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσαν πηγές ενημερωμένες για τις επαφές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκει αγοραστές στο εξωτερικό