ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εντοπίστηκε νάρκη στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας

Ρουμανία: Εντοπίστηκε νάρκη στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας
Οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να την εξουδετερώσουν.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Νάρκη εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας στην Ρουμανία.

Μια νάρκη εντοπίστηκε την Δευτέρα, περίπου 70 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας. Στο σημείο επιχειρεί μια ομάδα δυτών των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων η οποία προσπαθεί να εξουδετερώσει τη νάρκη.

Υπενθυμίζεται ότι κι άλλες νάρκες έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες. Την Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές ασφάλισαν νάρκη κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, ενώ το Σάββατο εξουδετέρωσαν μια άλλη, πυροδοτώντας μια ισχυρή έκρηξη βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αρκετές νάρκες έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, αφού αποκόπηκαν από καλώδια κοντά στα ουκρανικά λιμάνια. Το Κίεβο διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό, χαρακτηρίζοντάς τον παραπληροφόρηση και προσπάθεια αποκλεισμού τμημάτων της θάλασσας.

Η Ρουμανία συνορεύει στη Μαύρη Θάλασσα με τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ουκρανία, στην οποία η Ρωσία εισέβαλε πριν από έναν μήνα. Η νάρκη εντοπίστηκε από ψαράδες οι οποίοι ενημέρωσαν το ρουμανικό πολεμικό ναυτικό.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Εντοπίστηκε αντικείμενο που μοιάζει με νάρκη - Φήμες για σύνδεση με την Ουκρανία