ΚΟΣΜΟΣ

Η διαφθορά "παγώνει" τα προγράμματα των ΗΠΑ στο Πακιστάν

Η διαφθορά "παγώνει" τα προγράμματα των ΗΠΑ στο Πακιστάν
Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν τη σύναψη νέων ....

Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανακοίνωσε, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν τη σύναψη νέων συμβολαίων με οργάνωση αρωγής, λόγω του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για διαφθορά και κακοδιαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων στο Πακιστάν.

Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή στην Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι η USAID πάγωσε μία συμφωνία για αναπτυξιακά προγράμματα στο Πακιστάν ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, διότι υπάρχουν στοιχεία για διαφθορά. Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, αναφέρεται ότι παγώνουν μια σειρά εκπαιδευτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθόσον θα διενεργείται η έρευνα από το Γενικό Επιθεωρητή της USAID.

"Τα πρώτα συμπεράσματα της Γενική Επιθεώρησης αφορούν στοιχεία για σοβαρή εταιρική κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση και έλλειψη εσωτερικών ελέγχων και εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την εταιρική ακεραιότητα", αναφέρει η USAID στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η USAID επανεξετάζει όλα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει για αναπτυξιακά προγράμματα με τη συγκεκριμένη οργάνωση, που αφορούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα διακυβέρνησης και υγείας, λόγω των διαπιστώσεων που έγιναν.

Ροή Ειδήσεων