ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ καλεί τους κατοίκους 6 πόλεων να τις εγκαταλείψουν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ καλεί τους κατοίκους 6 πόλεων να τις εγκαταλείψουν
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντονμπάς.
AP - Petros Giannakouris

Πόλεμος στην Ουκρανία:Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν συμφωνηθεί για σήμερα , Παρασκευή 15 Απριλίου.

Η ουκρανική προεδρία, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι τις τελευταίες 24 ώρες πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Επιπλέον, η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εκρήξεις δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτίως του Κιέβου, απ' ό,τι φαίνεται χωρίς να προκληθούν ζημιές ούτε τραυματίες.

«Στη μεγαλύτερη περιφέρεια του Ντονμπάς, αυτή του Ντονέτσκ, όπου οι μάχες διεξάγονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν», σύμφωνα με την προεδρία.

Η άλλη περιφέρεια αυτής της ανθρακοφόρου λεκάνης, αυτή του Λουχάνσκ, έγινε στόχος 24 βομβαρδισμών που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Στην περιφέρεια του Κιέβου «εκρήξεις ακούσθηκαν στην περιοχή του Βασίλκιφ (νοτιοδυτικά του Κιέβου). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση», σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που βασίζεται σε πληροφορίες που στέλνουν οι περιφερειακές αρχές.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ ανακοίνωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι συμφωνήθηκαν για σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και με ιδιωτικά αυτοκίνητα από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Άλλοι διάδρομοι απομάκρυνσης αμάχων συμφωνήθηκαν στο Μπερντιάνσκ, το Ενερχοντάρ και το Σιεβιεροντονέτσκ. Εξάλλου ο κυβερνήτης της ουκρανικής επαρχίας του Λουχάνσκ, ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κάλεσε σήμερα τους κατοίκους έξι πόλεων να απομακρυνθούν από την περιοχή, προσθέτοντας ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίσθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς της πόλης Κρεμίνα.

Ο Γκαϊντάι έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram: «Μην διστάζετε και φύγετε όσο εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα. ... Επιλέξτε τη ζωή, λεωφορεία σας περιμένουν στα σημεία συγκέντρωσης. Το ίδιο και τρένα, από τα οποία υπάρχουν αρκετά».

Το Ρόιτερς μεταδίδει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις του Γκαϊντάι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Τι σημαίνει η βύθιση του Moskva – Πώς θα απαντήσει ο Πούτιν και ο φόβος πυρηνικών