ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Ντεπ-Χερντ: Βασανιστήρια κι άγρια σεξουαλική βία καταγγέλλει η ηθοποιός για τον πρώην της

O Tζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του
O Tζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του
ΑΡ

Τρομακτικοί ισχυρισμοί για σεξουαλική βία στην οποία φέρεται να υπέβαλε ο Τζόνι Ντεπ την πρώην σύζυγό του ακούστηκαν στο δικαστήριο από την ψυχολόγο που κλήθηκε ως ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης της Άμπερ Χερντ. 

Στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ ακούστηκαν τρομακτικοί ισχυρισμοί για σεξουαλική βία στην οποία φέρεται να υπέβαλε ο ηθοποιός την πρώην σύζυγό του. Η κατάθεση της ψυχολόγου που κλήθηκε ως η πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης της 36χρονης ηθοποιού, σοκάρει

Ο Τζόνι Ντεπ χρησιμοποίησε τα δάχτυλά του για να ψάξει στα...απόκρυφα σημεία της Άμπερ Χερντ για κοκαΐνη και την ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ, ισχυρίστηκε η Δρ Ντον Χιούζ στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η νομική ομάδα της Aμπερ Χερντ ξεκίνησε την υπεράσπισή της.

Η κλινική και ιατροδικαστική ψυχολόγος που ειδικεύεται στην ενδοοικογενειακή βία, είπε στο δικαστήριο ότι είχε εξετάσει εξονυχιστικά την Άμπερ Χερντ και συναντήθηκε μαζί της για συνολικά 29 ώρες. Η ηθοποιός οπως διέγνωσε υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες, που προκλήθηκε από «τη βία που της προκάλεσε ο κος Ντεπ».

Ο 58χρονος Τζόνι Ντεπ αρνείται ότι επιτέθηκε σωματικά ή σεξουαλικά στην πρώην σύζυγό του. Η δρ Χιουζ ωστόσο συνέχισε να απαριθμεί λεπτομερώς τις περιγραφές των ισχυρισμών σεξουαλικής βίας, οι οποίες περιέχονται στις σημειώσεις της θεραπεύτριας της Άμπερ, Μπόνι Τζέικομπς. Η γιατρός είπε: «Υπήρξαν πολλά περιστατικά σεξουαλικής βίας που αναφέρθηκαν σε αυτή τη σχέση. Αυτά τεκμηριώνονται από νωρίς στις σημειώσεις της δρος Τζέικομπ.

«Όταν ο κύριος Ντεπ ήταν μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών την πετούσε στο κρεβάτι, της έσκιζε το νυχτικό και προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί της. Υπήρχαν στιγμές που την ανάγκαζε να του κάνει στοματικό σεξ, όταν ήταν θυμωμένος...Αυτές δεν ήταν ερωτικές στιγμές, ήταν στιγμές θυμού, στιγμές κυριαρχίας, στιγμές που προσπαθούσε να αποκτήσει τον έλεγχο πάνω της»

Σε μια άλλη περίπτωση, αφού ο Ντεπ κατηγόρησε μια άλλη γυναίκα ότι «την έπεφτε» στη Χερντ, στη συνέχεια υπέβαλε τη σύντροφό του σε «σωματική έρευνα», σύμφωνα με τη Δρ. Χιουζ. Είπε ότι «έψαχνε για ναρκωτικά», προσθέτοντας ότι ο σταρ πίστευε ότι ήταν «αποδεκτό να σκίζει το νυχτικό της και να βάζει τα δάχτυλά του στον κόλπο της ψάχνοντας για κοκαϊνη»

«Θα σε σκοτώσω, σε μισώ»

Ο γιατρός συνέχισε να απαριθμεί ισχυρισμούς για σεξουαλική βία που διέπραξε ο Τζόνι, με την Άμπερ να φαίνεται φανερά αναστατωμένη και να κλαίει. Διηγήθηκε επίσης ένα υποτιθέμενο περιστατικό στις Μπαχάμες, όταν ο Τζόνι Ντεπ θύμωσε και έβαλε τα δάχτυλά του «στον κόλπο της και άρχισε να τη γραπώνει βίαια ενώ βρίσκονταν μαζί στην ντουλάπα.»

Στη συνέχεια, συνέχισε περιγράφοντας το «πιο σοβαρό» υποτιθέμενο περιστατικό σεξουαλικής βίας στην Αυστραλία, κατά το οποίο σημειώθηκε και ο τραυματισμός του δαχτύλου του Ντεπ πάνω σε έναν άγριο καυγά. «Την χτυπούσε και την έπνιγε και της έλεγε θα σε σκοτώσω, σε μισώ, σε μισώ, και άρπαξε ένα μπουκάλι που βρισκόταν στη μπάρα και έβαλε στο σώμα της αυτό το μπουκάλι.»

Ο Δρ Χιουζ είπε: «Ο κύριος Ντεπ απείλησε να τη σκοτώσει. Η αύξηση της σοβαρότητας της κακοποίησης, η αναγκαστική σεξουαλική δραστηριότητα, η ασφυκτική συμπεριφορά, η εμμονική ζήλια του. Η πτυχή του απόλυτου ελέγχου και η απειλή του οτι θα αυτοκτονήσει. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα κινδυνεύει για πιο σοβαρή, πιο θανατηφόρα ενδοοικογενειακή βία».

Η ψυχολόγος είπε οτι η Χερντ «αν και φώναξε και είπε μερικά φρικτά πράγματα και τον χτύπησε, ποτέ δεν μπόρεσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων και τον έλεγχο σε αυτή τη σχέση». Στην κατάθεσή της, η Χιουζ αναφέρθηκε τέλος σε σκηνές σωματικής βίας που της είχε περιγράψει η Χερντ, κατά τις οποίες ο Ντεπ την «έσπρωχνε, την κλωτσούσε και της έσφιγγε τον λαιμό». Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις, όπως είχε εξομολογηθεί στη ψυχολόγο, το σώμα της είχε μελανιές, κοψίματα και ένιωθε πόνο στον κόλπο της.

Οι σκηνές ζηλοτυπίας που της έκανε ο 58χρονος και η επιμονή του να την ελέγχει συνεχώς είχαν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στη Χερντ, η οποία έχασε ρόλους επειδή της ήταν δύσκολο να πηγαίνει στις οντισιόν, σύμφωνα με τη Χιουζ.

Ο Τζόνι Ντεπ μηνύει την Άμπερ για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα άρθρο που έγραψε το 2018 στην Washington Post, το οποίο όπως λέει υπονοεί ψευδώς ότι την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά. Τη μηνύει για περισσότερα από 38 εκατομμύρια λίρες, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση έβλαψαν ανεπανόρθωτα την καριέρα και τη φήμη του.

Διαβάστε επίσης:

Τζόνι Ντεπ: Πόσο του κόστισε ο «πόλεμος» από την Άμπερ Χερντ - Η κατάθεση του σωματοφύλακά του