ΚΟΣΜΟΣ

Τα «χρυσά» deal στον κόσμο των επιχειρήσεων - Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr

Τα «χρυσά» deal στον κόσμο των επιχειρήσεων - Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr

H συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ προκάλεσε αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία. Το «deal» δεν έχει οριστικοποιηθεί μπήκε ωστόσο ήδη στη λίστα με τις μεγαλύτερες εξαγορές παγκοσμίως, όπως δείχνει το Infographic του Νewsbomb.gr

Στις 25 Απριλίου ανακοινώθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ. Έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα «σίριαλ» γύρω απο την πολύκροτη συμφωνία με τον δισεκατομμυριούχο της Tesla να «παγώνει» την εξαγορά της πλατφόρμας, λόγω των ψεύτικων λογαριασμών.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αφήνει τον κόσμο να κάνει εικασίες για κίνητρά του και τα επόμενα βήματα, ο ίδιος ωστόσο επιμένει οτι θέλει να «διορθώσει» το Twitter, έναν απο τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Αποστολή του Μασκ όπως λέει ο ίδιος είναι να βελτιώσει αυτό που αποκαλεί «ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητιούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας».

Η εξαγορά του Twitter, αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία. Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του κολοσσού για τη συμφωνία, ο Μασκ έχει εξασφαλίσει δάνεια 25,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει από τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και εν μέρει από τα περιουσιακά στοιχεία της πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Στις αρχές της εβδομάδας κάλεσε τον CEO του Twitter να παραθέσει δημόσιες αποδείξεις για τους ψεύτικους λογαριασμούς. Η εξαγορά δε θα προχωρήσει είπε, έως ότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρουσιάσει αποδείξεις ότι το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα είναι κάτω από 5%, εντείνοντας την αβεβαιότητα γύρω από το μεγάλο «deal»

Νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αναζητήσει μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς, λέγοντας ότι ενδέχεται να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί από τις εκτιμήσεις που έχει κάνει η εταιρεία μέχρι σήμερα.

«Ίσως προκαλεί χάος για να αποσπάσει χαμηλότερη τιμή, αλλά κάλλιστα μπορεί να απομακρυνθεί εντελώς και να δημιουργήσει έναν κλώνο του twitter. Η πιθανότητα κατά την άποψή μας ο Μασκ να αποχωρήσει τελικά από τη συμφωνία και να πληρώσει το τέλος διάλυσης είναι μεγαλύτερη από 60 %», δήλωσε στο CNN αναλυτής Νταν Άιβς.