ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Ομοβροντία» κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση – «Θα πάει μέσα ισόβια»

Τουρκία: «Ομοβροντία» κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση – «Θα πάει μέσα ισόβια»
Πυρά κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση.
Presidential Press Service via AP, Pool

Τουρκία: Σκληρές εκφράσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολτευσης. Με ισόβια  τον απειλεί η Ακσενέρ, να μην μιλάει για να… περνιέται για άνθρωπος του συστήνει ο Κιλτσντάρογλου.

«Πυρά» από παντού δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί που είχε χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος για γυναίκες που συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 επανήλθαν στην επιφάνεια καθώς ο Ερντογάν επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για «τσ…λες» και «τρομοκράτες» μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, AKP.

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, άσκησε δριμεία κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμα και για ισόβια κάθειρξη του Τούρκου προέδρου, όταν φύγει από τη θέση. «Δεν είσαι εσύ που τρέφεσαι απο την πόλωση; Aν υπάρχει αναδρομική ισχύ των νόμων σου εσυ θα πρέπει να καταδικαστείς σε ισόβια κάθειρξη. Διότι κύριε Ερντογάν κανένας δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο να βάζει σε εμφύλια σύγκρουση τον λαό της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος και ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος συνέστησε στον Ερντογάν να κρατάει το στόμα του κλειστό, έτσι ώστε να μπορούν να τον… μπερδεύουν με άνθρωπο. «Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία», έγραψε στο Twitter.