ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά: Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου - Ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση

Ελληνοτουρκικά: Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου - Ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση
AP

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, ο οποίος κάνει λόγο για ενδεχόμενο «σοβαρότατης κρίσης»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ σε ομηρία».

Ο ίδιος κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ την Ελλάδα, ότι στέκεται εμπόδιο στις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ. «Η συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ σε θέματα ασφάλειας, άμυνας, μετανάστευσης και ενέργειας δεν μπορεί να ενισχυθεί λόγω στις στάσεις των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων ηγετών».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», κατέληξε.

Δεν σταματά να προκαλεί η Άγκυρα - 45 παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα σε νέο «ρεσιτάλ» παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο προχώρησαν και σήμερα Παρασκευή (3/6) οι Τούρκοι, με υπερπτήσεις drones στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 45 παραβιάσεις (39 από drones, 6 από τα μαχητικά) και 7 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σχετικές ειδήσεις