ΚΟΣΜΟΣ

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Το «μεγάλο γεύμα» υπό Κάρολο και Καμίλα – 12 εκατ. πάρτι σε όλη τη Βρετανία

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Το «μεγάλο γεύμα» υπό Κάρολο και Καμίλα – 12 εκατ. πάρτι σε όλη τη Βρετανία

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ολοκληρώνονται σήμερα οι βασικές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ - Οι Βρετανοί διοργανώνουν 12 εκατ. πάρτι σε όλη την χώρα

Σε εορταστικό κλίμα συνεχίζει να βρίσκεται μέχρι και σήμερα η Βρετανία με αφορμή τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισσάβετ. Οι Βρετανοί παρευρίσκονται σε 12 εκατ. πάρτι και μεσημεριανά γεύματα, γεγονός που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης συμμετείχαν στο Μεγάλο Γεύμα του Ιωβηλαίου στο γήπεδο κρίκετ "Οβάλ" στο Νότιο Λονδίνο, όπου είχε στηθεί ένα τραπέζι 6 μέτρων πάνω στο οποίο ήταν μια μεγάλη τούρτα αφιερωμένο στην Βασίλισσα.

Δείτε την gallery:

Η συναυλία που μάγεψε το Λονδίνο

Η βασίλισσα Ελισάβετ απουσίαζε, η βασιλική οικογένεια ωστόσο ενώθηκε μαζί με δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές για το μεγάλο μουσικό «πάρτι» που διοργανώθηκε μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μεγάλοι απόντες απο τη βραδιά και ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ που πέρασαν τη μέρα τους «ιδιωτικά» σύμφωνα με πληροφορίες. To πάρτι συνέπεσε άλλωστε με τα πρώτα γενέθλια της μικρής τους κόρης Λίλιμπετ-Νταϊάνα.

Χιλιάδες μουσικόφιλοι και λάτρεις της βασίλισσας άρχισαν να συνωστίζονται από νωρίς για το μεγάλο πάρτι στο οποίο εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων επί σκηνής, η Νταϊάνα Ρος, η Αλίσια Κις, ο Έλτον Τζον, οι Queen και ο Aνταμ Λάμπερτ και οι Ντουράν Ντουράν. Οι φωτογραφίες δείχνουν μεγάλες ουρές με θαυμαστές να απολαμβάνουν την εορταστική ατμόσφαιρα στη βρετανική πρωτεύουσα χθες το βράδυ

Στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία ήταν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του Κάρι, ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ, αλλά και ο Πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο γιός του Ούλιαμ, οι δύο μελλοντικοί βασιλιάδες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν χωριστά προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ λίγο πριν το τέλος του υπαίθριου πάρτι του BBC.

Το πλήθος καταχειροκρότησε τον Ουίλιαμ, ο οποίος παρέθεσε το τραγούδι του Λούις Άρμστρονγκ «What a Wonderful World» καθώς απέτιε φόρο τιμής στις προσπάθειες της βασίλισσας να βοηθήσει τον πλανήτη, στην ομιλία του που είχε θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Μισέλ Ομπάμα ευχήθηκε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη βασίλισσα ΕλισάβετΑ.Ρ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο υποδέχθηκαν στη σκηνή πολίτες που φώναζαν «σε αγαπάμε», είπε μεταξύ άλλων ότι «αισθάνεται επίσης περήφανος» για τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον παππού του, τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο, για το έργο τους στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

H φαντασμαγορική παράσταση της ΜέιμπελΑ.Ρ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φωταγωγήθηκαν με εικόνες της φύσης και των ζώων υπό εξαφάνιση, ενώ τα πλήθη κρατούσαν πράσινα φώτα. Το πλήθος άκουσε στη συνέχεια αρχειακές ομιλίες της Βασίλισσας να μιλά για το μέλλον του πλανήτη και να εφιστά την προσοχή στους ισχυρούς του κόσμου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανέβηκε αργότερα στη σκηνή όπου απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη βασίλισσα, σε προσωπικό τόνο, αποκαλώντας την «Μαμά» και ευχαριστώντας την που ήταν εκεί για το έθνος σε καλές και κακές στιγμές εδώ και 70 χρόνια.

Ο μελλοντικός βασιλιάς, ο οποίος ενώθηκε με τη σύζυγό του, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, είπε, απευθυνόμενος στη μητέρα του, η οποία παραμένει αρχηγός κράτους στα 96 της χρόνια παρά τα κινητικά της προβλήματα: «Υποσχέθηκε ότι θα υπηρετήσεις το έθνος όλη σου τη ζωή, συνεχίζεις να το κάνεις»

Ο Κάρολος και η ΚαμίλαΑ.Ρ

Σε μια συγκινητική στιγμή, ο Κάρολος μίλησε για τον εκλιπόντα πατέρα του, τον δούκα του Εδιμβούργου, αποκαλώντας τον «μπαμπά μου» και λέγοντας ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «ειναι εδώ με το πνεύμα του». «Ο μπαμπάς μου θα απολάμβανε την παράσταση και θα ήταν μαζί μας ολόψυχα για να γιορτάσουμε όλα όσα συνεχίζεις να κάνεις για τη χώρα σας και τον λαό σου» είπε.

Η Νταϊάνα Ρος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία μετά από 15 χρόνια και ήταν ένα απο τα αστέρια στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική σκηνή 360 μοιρών έξω από την κεντρική κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο.

H Bασίλισσα πίνει τσάι...με τον αρκούδο ΠάντιγκτονΑ.Ρ

Λίγο πριν από την έναρξη του πάρτι, προβλήθηκε κωμικό σκετς στο οποίο πρωταγωνίστησαν η βασίλισσα Ελισάβετ με τον αγαπημένο αρκούδο Πάντινγκτον.

Η 96χρονη μονάρχης που αγαπά τις προκλήσεις και τις φάρσες, δεν είπε όχι άλλη μια φορά στο να δείξει και τις υποκριτικές της ικανότητες. Το ίδιο είχε κάνει και στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όταν είχε πρωταγωνιστήσει σε βίντεο στο πλευρό του Βρετανού πράκτορα, Τζέιμς Μποντ.