ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βερολίνο: Όχημα έπεσε σε πλήθος - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Συναγερμός στο Βερολίνο: Όχημα έπεσε σε πλήθος - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Τρόμος στο Βερολίνο, όπου ένα όχημα έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σε κεντρικό σημείο της πόλης

Συναγερμός σήμανε στο Βερολίνο το μεσημέρι της Τετάρτης (8/6), όπου ένα όχημα έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος σε πλατεία της γερμανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για έναν νεκρό και περισσότερους απο 30 τραυματίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε εκκλησία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost το αυτοκίνητο βγήκε απο το δρόμο, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και κατέληξε σε τζαμαρία καταστήματος.

Η επίθεση έγινε κοντά στην οδό Ku'damm, τον πιο εμπορικό δρόμο του κεντρικού Βερολίνου όπου ξεχωρίζει ο πύργος της εκκλησίας Kaiser Wilhelm Gedachtnis Kirche, ο οποίος επέζησε από την καταστροφή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Τα ερείπια της εκκλησίας ονομάζονται μεταφορικά «Κούφιο δόντι».

H πλατεία όπου έγινε η επίθεσηΑ.Ρ

Στο ίδιο σημείο το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου του 2016, ένας 24χρονος Τυνήσιος αιτών άσυλο, ο Ανίς Αμρί έριξε ένα φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 56.

Δείτε τη μαρτυρία ηθοποιού πού ήταν παρών στο σημείο της επίθεσης:

Ο δράστης είχε κλέψει το φορτηγό νωρίτερα την ίδια μέρα αφού είχε σκοτώσει το Πολωνό οδηγό του. Τέσσερις μέρες αργότερα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ιταλούς αστυνομικούς, που προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο, στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Μιλάνο.