ΚΟΣΜΟΣ

Υπεράνω ο Τζόνι Ντέπ: Ίσως «χαρίσει» τα 8 εκατ. δολάρια στην Άμπερ Χερντ λένε οι δικηγόροι του

Υπεράνω ο Τζόνι Ντέπ: Ίσως «χαρίσει» τα 8 εκατ. δολάρια στην Άμπερ Χερντ λένε οι δικηγόροι του
O Τζόνι Ντέπ με την Άμπερ Χερντ σε παλαιότερο στιγμιότυπο.
AP

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκαν σε πολλές εκπομπές στις ΗΠΑ το πρωί της Τετάρτης (8/6) προκειμένου να μιλήσουν με το αποτέλεσμα του δικαστηρίου που αθώωσε τον πελάτη τους αλλά και να δώσουν απαντήσεις στα σχόλια της Άμπερ Χερντ που δήλωσε ότι «η δίκη ήταν άδικη».

Η Camille Vasquez και ο Benjamin Chew εμφανίστηκαν στο TODAY, Good Morning America και μετά στο δίκτυο Law and Crime - το οποίο κάλυψε τη δίκη καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Οι δύο δικηγόροι ανέφεραν ότι ο Τζόνι Ντεπ είναι πολύ χαρούμενος από την έκβαση της υπόθεσης και ότι «δεν έχει χαμογελάσει έτσι εδώ και έξι χρόνια» - όταν άρχισαν τα προβλήματά του με τη Χερντ.

Οι συνήγοροι του ηθοποιού κατέρριψαν επίσης τον ισχυρισμό της Χερντ ότι έχασε τη δίκη επειδή ο Ντεπ είναι πιο ισχυρός και δημοφιλής από εκείνη, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «εντελώς ψευδές».

Απατώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την αποζημίωση που καλείται να πληρώσει η Χερντ ανάφεραν ότι ο διάσημος ηθοποιός «Τα χρήματα δεν αφορούσαν ποτέ τον κ. Ντεπ σε αυτή την υπόθεση. Αυτό που τον ενδιέφερε μόνο ήταν η αποκατάσταση της φήμης του και θα μπορούσε ακόμα και να παραιτηθεί από την διεκδίκηση των 8 εκατομμυρίων δολαρίων που διατάχθηκε να πληρώσει η πρώην σύζυγός τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Χερντ ανέφεραν χθες ότι η πελάτισσά τους δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και αποκάλυψαν τα σχέδιά της να ασκήσει έφεση.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» και εκτός δικαστικής αίθουσας

Ο Τζόνι Ντεπ «μπήκε» στο TikTok μετά τη νομική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ και στο πρώτο βίντεο που ανέβασε, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του, με την πρώην σύζυγό του να απαντάει με θυμό και απογοήτευση στις δημόσιες δηλώσεις του.

«Καθώς ο Τζόνι Ντεπ λέει ότι προχωρά, τα δικαιώματα των γυναικών κινούνται προς τα πίσω», δήλωσε εκπρόσωπος της Χερντ. «Το μήνυμα της ετυμηγορίας προς τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι… να φοβάστε να σηκωθείτε και να μιλήσετε».

Η 36χρονη Χερντ, αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον των δικαιωμάτων των γυναικών στην άμεση δήλωσή της μετά την ήττα της από τον Ντεπ, 58 ετών, στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα είναι πέρα ​​από τα λόγια. Είμαι λυπημένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, την επιρροή και την εξουσία του πρώην συζύγου μου», είπε ο Χερντ.

Θεωρεί ότι η νίκη του Ντεπ στην αίθουσα του δικαστηρίου θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα δικαιώματα των γυναικών. «Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες», συνέχισε, αποκαλώντας την απόφαση των ενόρκων «οπισθοχώρηση».

Ο Τζόνι Ντεπ χαιρετάει τους οπαδούς τουΑ.Ρ

«Γυρίζει το χρόνο πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μιλούσε και μιλούσε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

Και πρόσθεσε, «Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσουν στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά ώστε να κερδίσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανή,να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Στην πρώτη του ανάρτηση στο TikTok, ο Ντεπ ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την υποστήριξή τους και τόνισε την επιθυμία του να αφήσει πίσω του τα δύσκολα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο με αποσπάσματα από τη δίκη, την περιοδεία του και τη στήριξη του κόσμου και έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα προς το κοινό του, για να το ευχαριστήσει που είναι δίπλα του.

«Σε όλους τους πολύτιμους, πιστούς και ακλόνητους υποστηρικτές μου. Έχουμε πάει παντού μαζί, τα έχουμε δει όλα μαζί. Έχουμε περπατήσει τον ίδιο δρόμο μαζί. Μαζί κάναμε το σωστό, επειδή νοιαζόσασταν. Και τώρα, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Είστε, όπως πάντα, οι εργοδότες μου και για άλλη μια φορά απογοητεύομαι που δεν μπορώ να πω ευχαριστώ με κάποιον τρόπο, παρά μόνο λέγοντας… ευχαριστώ. Λοιπόν, σας ευχαριστώ. Έχετε την αγάπη και τον σεβασμό μου. Τζόνι Ντεπ», έγραψε στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεό του.