ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Η Αμερική είναι ιδέα πιο ισχυρή από κάθε στρατό, δικτάτορα ή τύραννο

Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
AP Photo/Patrick Semansky, File

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο μήνυμά του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Το μήνυμα της ισχυρής Αμερικής θέλησε να περάσει ο Τζο Μπάιντεν, στην καθιερωμένη δήλωσή του για την 4η Ιουλίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την ανάρτησή του στο Twitter για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, αναφέρθηκε στην ισχύ της χώρας του αλλά και στις ευκαιρίες που δίνει σε κάθε άνθρωπο στη γη.

«Η Αμερική είναι ιδέα. Μια ιδέα δυνατότερη από κάθε στρατό, μεγαλύτερη από κάθε ωκεανό, πιο ισχυρή από κάθε δικτάτορα ή τύραννο», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

«Δίνει ελπίδα στους πιο απελπισμένους ανθρώπους στη Γη, εγγυάται ότι όλοι αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και δεν δίνει καταφύγιο στο μίσος».

«Ενσταλάζει σε κάθε άνθρωπο σε αυτή τη χώρα την πίστη ότι άσχετα από που ξεκινάς στη ζωή, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να πετύχεις αν δουλέψεις για αυτό», τόνισε κλείνοντας.

Σε κάθε περίπτωση, την άποψη του Τζο Μπάιντεν για την ισχύ της Αμερικής δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η Μόσχα. Μάλιστα, φέτος είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα στείλει το καθιερωμένο μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του για την 4η Ιουλίου.