ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας

Ποια είναι η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας είναι μια δυναμική δημοσιογράφος, η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία θέλει να αναλάβει «με σοβαρότητα» το ρόλο της στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η κ. Τριερβελέρ αποκαλύπτει πλευρές του χαρακτήρα της και του συντρόφου της και νέου προέδρου της Γαλλίας.

Στην ερώτηση αν περνά από την άλλη πλευρά του καθρέφτη, τώρα που γίνεται πρώτη κυρία, η Βαλερί Τριερβελέρ απαντά ότι νιώθει σαν να βρίσκεται σε «κινηματογραφική ταινία στην οποία ο θεατής μπαίνει μέσα και γίνεται πρωταγωνιστής, είναι κάπως η ίδια αίσθηση».

Το ρόλο της πρώτης κυρίας σκοπεύει να αναλάβει με σοβαρότητα. «Αλλά ταυτόχρονα δεν έχω ακόμη κάποια σαφή ιδέα. Στις συγκεντρώσεις της προεκλογικής εκστρατείας, γυναίκες έρχονταν να με δουν, ανάμεσά τους και πολύ ηλικιωμένες, για να μου πουν: 'διαφυλάξτε την ανεξαρτησία σας, αυτό είναι ένα ωραίο μήνυμα για μας, τις γυναίκες'. Ανταποκρίνεται επίσης στις αξίες της αριστεράς, που είναι οι αξίες μου».

Επίσης, σκοπεύει να συνεχίσει τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα. «Είχα και εξακολουθώ να έχω πάθος για την ενημέρωση. Γνωρίζω την πολιτική, γνωρίζω τα μέσα ενημέρωσης. Εξάλλου πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολα για μένα στο Μέγαρο των Ηλυσίων απ' ό,τι ήταν για την Κάρλα Μπρούνι Ερχόταν από ένα κόσμο εντελώς ξένο απ' αυτόν της πολιτικής. Δεν ήταν απαραίτητο να γνωρίζει τους κώδικές του. Επιπλέον έχω ανάγκη να κερδίζω τη ζωή μου, να έχω την ανεξαρτησία μου. Μεγαλώνω τα τρία παιδιά μου (τρία αγόρια 15, 17 και 19 ετών) και δεν θα έβρισκα φυσιολογικό να τα αναλάβουν το κράτος ή ο Φρανσουά».

valerie2

Τον Φρανσουά Ολάντ γνώρισε το 1998. «Η αληθινή σχέση μας άρχισε το 2005, αλλά είχαμε αναπτύξει μια μεγάλη συνεννόηση από πριν, το 2000. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είχαμε ζήσει αυτή την ιστορία αν δεν είχα, εγώ, αυτό το πάθος της πολιτικής. Δεν θα ήταν δυνατόν, δεν θα μπορούσε να μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον που δεν αγαπά την πολιτική, αφού αυτή αντιπροσωπεύει το ουσιαστικό μέρος της ζωής του».

Στο γεγονός ότι δεν είναι παντρεμένη με τον Ολάντ και αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα απαντά: «Δεν είμαι σίγουρη ότι δημιουργεί. Ίσως σε μια επίσκεψη στον πάπα; Ειλικρινά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Είναι πολλά άλλα για τα οποία ανησυχώ πριν απ' αυτό. Το ζήτημα του γάμου είναι πρώτα απ' όλα μια πλευρά τις ιδιωτικής ζωής μας».