ΚΟΣΜΟΣ

Mπόρις Τζόνσον: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, η αναχώρησή μου δεν σημαίνει και το τέλος του Brexit»

O Μπόρις Τζόνσον
O Μπόρις Τζόνσον
ΑΡ

Ο Μπόρις Τζόνσον λέει ότι η αποχώρησή του δεν θα σημάνει και το τέλος του Brexit, ενώ διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του στη Βουλή των Κοινοτήτων οτι αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για πρώτη φορά στη Βουλή των Κοινοτήτων από τότε που ανακοίνωσε την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, σε κλίμα συγκίνησης, ενώ δέχτηκε τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες ερωτήσεις απο τους βουλευτές. Είναι η προτελευταία φορά που μιλάει απο αυτή τη θέση πριν κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι και ανακοινωθεί ο διάδοχός του στις αρχές Σεπτέμβρη.

Είπε μεταξύ άλλων ότι φεύγει «όχι τη στιγμή της επιλογής» του. Τόνισε όμως ότι ειναι περήφανος για τις πρωτοβουλίες που έχει ξεκινήσει, και την ηγεσία που έχει δείξει. Και διεμήνυσε προς κάθε πλευρά «Θα φύγω σύντομα με το κεφάλι ψηλά»

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ τον αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο. «Πραγματικά θα μου λείψει αυτή η εβδομαδιαία ανοησία από αυτόν», είπε. Ο Τζόνσον απο την πλευρά του χαρακτήρισε τον Στάρμερ «σημαντικά λιγότερο θανατηφόρο» από άλλους ηγέτες των Εργατικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης οτι ο κόσμος πιστεύει πως η αποχώρησή του θα σημάνει και το τέλος του Brexit. «Κάνουν λάθος» είπε.

Λίγο μετά την «ώρα του πρωθυπουργού», οι βουλευτές των Τόρις θα αρχίσουν να ψηφίζουν για την εκλογή του διαδόχου του (13:30 - 15:30, τοπική ώρα) με τους οκτώ υποψηφίους διαδόχους του να δίνουν μάχη για την ηγεσία του κόμματος και της χώρας.

Το αποτέλεσμα της κάλπης αναμένεται περίπου στις 17:00 . Οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον 30 ψήφους για να περάσουν στον επόμενο γύρο