ΚΟΣΜΟΣ

Τομ Χανκς: Έξαλλος με τους «κομπογιαννίτες» που ήθελαν να πλουτίσουν με τον καρκίνο της συζύγου του

O Toμ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον
O Toμ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον
ΑΡ

Ο Τoμ Χανκς έχει τη φήμη ενός από τους ωραιότερους τύπους της showbiz - αλλά είχε κάποιες λέξεις επιλογής για τους «σκληρούς κακοποιούς» που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον καρκίνο της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον.

Ο Τoμ Χανκς έχει τη φήμη ότι είναι ένας από τους πιο ευγενείς και ανεκτικούς εκπροσώπους της showbiz, δε μάσησε τα λόγια του όμως, αναφερόμενος στους «κομπογιαννίτες» που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον καρκίνο της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον.

Όταν η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, το ζευγάρι βίωσε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτό που έκανε ακόμα χειρότερη την περιπέτειά τους ήταν οι «επιτήδειοι» που προσπάθησαν να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την αγωνία του χολιγουντιανού ζεύγους. Ο Τομ και η Ρίτα, 65 ετών και οι δύο, είναι μαζί για περισσότερα από 30 χρόνια και έχουν αποκτήσει δύο γιους τον 31χρονο σήμερα Τσέστερ και τον 26χρονο Τρούμαν.

Όταν ήταν 58 ετών, η Ρίτα αναγκάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα της στην υποκριτική λόγω «προσωπικού προβλήματος υγείας». Αυτό το «προσωπικό θέμα» αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος του μαστού και για να τον αντιμετωπίσει υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η ηθοποιός υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

Μιλώντας στο «Sunday People» σε φιλανθρωπική εκδήλωση για το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εκείνη και ο σύζυγός της αντιμετώπισαν αρχικά τη δοκιμασία. «Βλέπαμε ταινίες, βλέπαμε σπουδαία ντοκιμαντέρ, τρώγαμε καλό φαγητό και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διατηρήσουμε το πνεύμα μας και να είμαστε ευγνώμονες», είπε.

Οι επιτήδειοι και η.. δίαιτα με ροδάκινα

Τους επηρέασε όμως βαθιά ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προσπάθησαν να τους εκμεταλλευθούν, πλησιάζοντάς τους και πρότεινοντας αμφίβολες «θεραπείες». Όπως αποδείχτηκε απλά ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο τους και να τους πάρουν τα λεφτά.

Ο Τομ Χανκς δήλωσε στη «Daily Mail»:«Ένα πράγμα που παρατήρησα μέσα από αυτό, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στον κόσμο που, όταν μάθουν ότι έχεις μια συγκεκριμένη ασθένεια, ιδιαίτερα καρκίνο, θα προσπαθήσουν αμέσως να βγάλουν χρήματα από εσένα. Το κάνουν αυτό προωθώντας κάποιες διαδικασίες που μπορεί να έχουν έναν βαθμό επιστήμης που μπορεί να τις κάνει ακριβείς, και κάποιες άλλες που είναι εντελώς κομπογιαννίτικες. Μας πρότειναν κάποια κλινική στη Βολιβία ή μια δίαιτα με ροδάκινα» είπε χαρακτηριστικά