ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Πουλάει μετοχές της Tesla με το βλέμμα στον «πόλεμο» με το Twitter

O Έλον Μασκ πουλάει μετοχές της Tesla
O Έλον Μασκ πουλάει μετοχές της Tesla
ΑΡ

Ο πολυδισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ πουλά μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με φόντο τη μαραθώνια δικαστική διαμάχη με το Twitter.

Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε άλλες 7,92 εκατομμύρια μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αξίας περίπου 6,88 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Μασκ λέει ότι χρειάζεται τα χρήματα σε περίπτωση που αναγκαστεί να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μεγιστάνας βρίσκεται επί του παρόντος σε δικαστική διαμάχη με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τον περασμένο μήνα είπε ότι θα αποχωρούσε από μια συμφωνία για την αγορά του.

Οι τελευταίες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στις 5, 8 και 9 Αυγούστου, σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την πώλησης μετοχών, ο Μασκ απάντησε καταφατικά σε κάποιον που τον ρωτούσε στο twitter αν είχε τελειώσει την πώληση μετοχών της Tesla, προσθέτοντας ότι χρειαζόταν τα χρήματα σε περίπτωση που αναγκαστεί να αγοράσει το Twitter.

«Είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla», είπε. Ερωτηθείς από άλλο χρήστη εάν θα αγόραζε ξανά μετοχές της Tesla εάν δεν πραγματοποιηθεί η εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απάντησε επίσης «ναι».

Τον Ιούλιο, ο Μασκ είπε ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να αγοράσει το Twitter, με αποτέλεσμα η εταιρεία να του κάνει μήνυση. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατηγόρησε την εταιρεία ότι αποκρύπτει πληροφορίες για ψεύτικους λογαριασμούς.

Τον περασμένο μήνα, ένας Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι η αγωγή του Twitter εναντίον του Μασκ θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο. Το Twitter ελπίζει ότι το δικαστήριο θα διατάξει τον Μασκ να ολοκληρώσει την εξαγορά στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο Μασκ άσκησε με τη σειρά του προσφυγή στο Twitter, αν και οι λεπτομέρειες αυτής της αγωγής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Επίσης τον Ιούλιο, το Twitter είπε ότι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου είχε ξοδέψει 33 εκατομμύρια δολάρια για την προτεινόμενη συμφωνία. Είπε επίσης ότι ο αριθμός των μηνιαίων καθημερινών χρηστών της είχε αυξηθεί στα 237 εκατομμύρια - αλλά ανέφερε καθαρή απώλεια 270 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο.