ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το 90% των Ιταλών ανησυχεί για την έλευση του χειμώνα και τους λογαριασμούς ρεύματος

Ανησυχούν οι Ιταλοί για τον χειμώνα
Ανησυχούν οι Ιταλοί για τον χειμώνα
ΑΡ

Ιταλία: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για την έλευση του χειμώνα και την αύξηση των λογαριασμών της ενέργειας

Το 90% των Ιταλών ανησυχεί για το πώς θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα, λόγω της συνεχούς αύξησης των λογαριασμών της ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Quorum/Youtrend για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia.

Σε ό,τι αφορά τις βοήθειες που ήδη ενέκρινε και πρόκειται να εγκρίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι, το στατιστικό δείγμα πολιτών απάντησε σε ποσοστό 36% ότι πρέπει να στηριχθούν κυρίως οι βιομηχανίες και οι διάφορες εταιρίες, ενώ το 34% θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι πολίτες. Το 18% «δεν γνωρίζει» και σύμφωνα με το 12% «δεν πρέπει να βοηθηθεί κανείς».

Παράλληλα, με αναφορά στην νέα ενεργειακή στρατηγική τα χώρας, το 45% πιστεύει ότι «η Ιταλία πρέπει να επενδύσει στην πυρηνική ενέργεια», το 37% είναι αντίθετο και το 18% δεν εκφέρει σχετική γνώμη. Στην ερώτηση αν συμφωνούν με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% των Ιταλών απάντησε ότι τις στηρίζει, ενώ το 37% δήλωσε αντίθετο.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, η συντηρητική συμμαχία συγκεντρώνει συνολικά ποσοστό 47,3%. Η κεντροαριστερή ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 28,5%. Το κίνημα Πέντε Αστέρων «πείθει» το 11,1% των Ιταλών και ο «κεντρώος πόλος» των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα το 5,3%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ