ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Η αγαπημένη του μεγιστάνα απο το κολέγιο «βγάζει στο σφυρί» αναμνηστικά τους

O Έλον Μασκ σε μία απο τις αναμνηστικές φωτογραφίες που βγαίνουν στο σφυρί
O Έλον Μασκ σε μία απο τις αναμνηστικές φωτογραφίες που βγαίνουν στο σφυρί
Α.Ρ

Η αγαπημένη του Έλον Μασκ από το Κολέγιο δημοπρατεί τα αναμνηστικά του δισεκατομμυριούχου απο τη μακρινή εποχή των φοιτητικών τους χρόνων

Το να κρατάει κανείς τα πράγματα ενός πρώην αγαπημένου μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρο αργότερα, πόσο μάλλον αν εκείνος γίνει στη συνέχεια ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Η πρώην φίλη του επιχειρηματία τεχνολογίας Έλον Μασκ δημοπρατεί μια σειρά από φωτογραφίες και αναμνηστικά του Μασκ από τη σχέση της με τον δισεκατομμυριούχο.

Η Τζένιφερ Γκουίν, η κοπέλα του Μασκ στο κολέγιο, πουλά τα αναμνηστικά τους μέσω της RR Auction με έδρα τη Βοστώνη. Η ίδια και ο δισεκατομμυριούχος πλέον πρώην σύντροφός της ξεκίνησαν να βγαίνουν το 1994 όταν και οι δύο εργάζονταν ως σύμβουλοι σε έναν πανεπιστημιακό κοιτώνα, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου RR Auction που κοινοποιήθηκε στο CNN.

Λίγο μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο Μασκ ξεκίνησε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο Στάνφορντ, αλλά τα παράτησε για να ξεκινήσει την πρώτη του startup, το Zip2. Ο «θυσαυρός» που δημοπρατείται περιλαμβάνει 18 φωτογραφίες του επιχειρηματία ως φοιτητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, καθώς και πολλά άλλα αναμνηστικά από τον χρόνο που περνούσαν μαζί ο Μασκ και η Γκουίν.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον δισεκατομμυριούχο σαν ένα...κανονικό φοιτητή πριν σκαρφαλώσει τα σκλιά της επιτυχίας: να χαζεύει σε έναν κοιτώνα, να κάνει παρέα με τους συναδέλφους του συμβούλους και να αγκαλιάζει την κοπέλα του.

Το αντικείμενο με την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά είναι μια υπογεγραμμένη κάρτα γενεθλίων, ακολουθούμενη από ένα κολιέ που είχε δωρίσει στη Γκουιν στα γενέθλιά της. «Χρόνια πολλά, Τζένιφερ (ή αλλιώς Boo-Boo),Με αγάπη, Έλον», γράφει το σημείωμα. Από το πρωί της Κυριακής, η υψηλότερη προσφορά είναι σχεδόν 7.000 δολάρια, ενώ η κάρτα αναμένεται να πωληθεί για περισσότερα από 10.000 δολάρια σύμφωνα με την RR.

Το χρυσό κολιέ περιλαμβάνει ένα σμαράγδι από το ορυχείο της Ζάμπιας που ανήκε στον πατέρα του Mασκ, Έρολ έναν πλούσιο Νοτιοαφρικανό κατασκευαστή ακινήτων και μηχανικό. «Όταν πήγαμε να επισκεφτούμε τη μητέρα του Έλον στο Τορόντο κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 1994, ο Έλον μου έδωσε και το μικρό σημείωμα «με αγάπη» και το κολιέ», είπε η Γκουίν.

«Η μαμά του είχε πολλά από αυτά τα κολιέ σε μια θήκη στην κρεβατοκάμαρά της και ο Έλον μου είπε ότι ήταν από το σμαραγδένιο ορυχείο του πατέρα του στη Νότια Αφρική — έβγαλε ένα από τη θήκη. Και επειδή δεν του είχα πάρει τίποτα ως χριστουγεννιάτικο δώρο (και ένιωθα πολύ ένοχηγι' αυτό), είπε ότι θα θεωρούσαμε το κολιέ ένα πρόωρο δώρο γενεθλίων για μένα».

«Φορούσα το κολιέ για πολλά χρόνια, αλλά ήταν κυρίως στη κοσμηματοθήκη μου τα τελευταία δέκα χρόνια (μου θυμίζει πάντα τον Έλον, φυσικά)» κατέληξε. Το κολιέ συνοδεύεται επίσης με δύο φωτογραφίες, μια με τον Mασκ και την Γκουιν με τη μητέρα του Mασκ το μοντέλο Mάγιε, και μια με το νεαρό ζευγάρι σε μια επίσημη εκδήλωση για το τέλος του έτους το 1995.

Οι superfans του μεγιστάνα της Τesla μπορούν να υποβάλουν προσφορά για ένα κομμάτι από το παρελθόν του μέχρι την Τετάρτη (14/9), όταν ολοκληρώνεται η δημοπρασία.