ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι - Είχε τιμηθεί με Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η τέχνη

Πέθανε η ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι - Είχε τιμηθεί με Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η τέχνη
H Άντζελα Λάνσμπερι.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της Μεγάλης Βρετανίας για τον θάνατο της ηθοποιού Άντζελα Λάνσμπερι - Η Λάνσμπερι γεννήθηκε το 1925 στο Λονδίνο και ήταν γόνος μεσοαστικής οικογένειας - Ήταν κόρη της Μόινα Μακγκίλ και του Άγγλου πολιτικού Έντγκαρ Λάνσμπερι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι, η οποία έγινε διάσημη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Η συγγραφέας ντετέκτιβ» (Murder, She Wrote).

Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, μόλις πέντε ημέρες πριν από τα 97α γενέθλιά της, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Στην τηλεοπτική σειρά που εκτόξευσε τη φήμη της, η Άντζελα Λάνσμπερι υποδυόταν μια συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που ερευνούσε μυστηριώδεις υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο της. Χάρη σε αυτήν, κέρδισε τέσσερις από τις συνολικά έξι Χρυσές Σφαίρες που κατέκτησε στην καριέρα της.

Γεννημένη στην Αγγλία, η Λάνσμπερι είχε εμφανιστεί σε πολλά μιούζικαλ και περισσότερες από 60 ταινίες από τη δεκαετία του 1940. Τιμήθηκε επίσης με Όσκαρ το 2014 για το σύνολο της προσφοράς της.

Ο σύζυγός της, ο ηθοποιός και παραγωγός Πίτερ Σο, έφυγε από τη ζωή το 2003.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά η ημερομηνία της δεν ανακοινώθηκε.

Η καριέρα της

Η ηθοποιός υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου τρεις φορές για τις ταινίες Εφιάλτης (1944), Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι (1945) και Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας (1962), ενώ τον Νοέμβριο του 2013 έλαβε Τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στην 7η τέχνη.

Ξεχωριστή θέση στη φιλμογραφία της κατέχουν επίσης οι ταινίες: Ο αλήτης και η αμαζόνα (National Velvet, 1944), Σαμψών και Δαλιδά (Samson and Delilah, 1949), Ο γελωτοποιός του βασιλέως (The Court Jester, 1956), Πόθοι στην κάψα του καλοκαιριού (The Long, Hot Summer, 1958), Γύρω μου γκρεμίστηκαν όλα! (All Fall Down, 1962), Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου (The Greatest Story Ever Told, 1965), Έγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile, 1978) και Η πεντάμορφη και το τέρας (Beauty and the Beast, 1991).

Οι ερμηνείες της στο θέατρο της χάρισαν πέντε Βραβεία Τόνι, ενώ έχει λάβει επίσης έξι Χρυσές Σφαίρες.