ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter καθησυχάζει τους εργαζομένους του: Κανένα σχέδιο απολύσεων

Το Twitter καθησυχάζει τους εργαζομένους του: Κανένα σχέδιο απολύσεων
Twitter
AP - Φωτογραφία αρχείου

Η εταιρεία διαψεύδει τις πληροφορίες ότι υπάρχει σχέδιο για μειώσεις στο προσωπικό κατά 75% εάν ο Ίλον Μασκ καταφέρει να πάρει το Τwitter στον έλεγχό του

Η διοίκηση της εταιρείας Twitter Inc καθησύχασε τους εργαζομένους σε αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζονται απολύσεις μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της από τον πολυδισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, παρά το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post κατά το οποίο ο εκκεντρικός επιχειρηματίας σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό κατά το 75%.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ο Σον Έτζετ, τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, σύμφωνα με πηγές που το διάβασαν.

Η Washington Post έγραψε χθες πως ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές πως εννοεί να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης στους περίπου 2.000 εργαζόμενους, από τους 7.500 σήμερα.

Χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα. Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η διοίκηση της εταιρείας δεν απάντησε αμέσως όταν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησαν κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Παρότι στελέχη της διεύθυνσης προσωπικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσαν εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, έγγραφα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής ήδη προτού ο κ. Μασκ προτείνει την εξαγορά, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπειτα από μήνες οικονομικών και δικαστικών περιπλοκών.

Ο ιδιόρρυθμος κ. Μασκ πρότεινε αρχικά να αγοράσει το Twitter, κάτι που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στα τέλη Απριλίου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του δεν ήταν η εξασφάλιση κερδών, αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Κατόπιν φάνηκε να κάνει πίσω, κατηγορώντας την εταιρεία πως του είπε ψέματα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση των λογαριασμών-φαντασμάτων και του σπαμ.

Η εταιρεία προσέφυγε εναντίον του στη δικαιοσύνη στις αρχές Ιουλίου. Εντέλει, ο Ίλον Μασκ διαβεβαίωσε στις αρχές του τρέχοντος μήνα πως η εξαγορά πράγματι θα γίνει. Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα κι έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία ως την 28η Οκτωβρίου να κλείσουν τη νέα συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Έλον Μασκ έχει σκοπό να απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter

Έλον Μάσκ: «Είναι παθιασμένος με το Twitter» - Ποιες οι προθέσεις του για την δημοφιλή πλατφόρμα

Κρίσιμες οι επόμενες 20 ημέρες για την εξαγορά του Twitter από τον Ελον Μασκ