ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνάντηση Τζόνσον με Σούνακ - Πιθανή κοινή κάθοδος

Βρετανία: Συνάντηση Τζόνσον με Σούνακ - Πιθανή κοινή κάθοδος
picture alliance/photoshoot

Βρετανία: Το Σάββατο το βράδυ συναντήθηκαν ο Μπόρις Τζόνσον με τον Ρίσι Σούνακ για να συζητήσουν για την κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία των Τόρις αλλά και την πρωθυπουργία της χώρας 

Συνάντηση είχαν το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με βρετανικά μέσα ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του και αντίπαλος της Λιζ Τρας στην κούρσα της διαδοχής τον προηγούμενο μήνα Ρίσι Σούνακ.

Οι δύο άντρες είναι πιθανοί αντίπαλοι στην κούρσα νέας διαδοχής, της Λιζ Τρας αυτή τη φορά για τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά δίκτυα, μετά την έκτακτη επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον από την Καραϊβική όπου έκανε διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ, με την την ερώτηση της ημέρας να είναι εάν οι δύο άντρες σχεδιάζουν κάποια κοινή κάθοδο.

Να υπενθυμίσουμε πως τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Σούνακ έχουν εξασφαλίσει τους 100 βουλευτές που χρειάζονται για την υποψηφιότητα τους, ωστόσο δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις τους.

Η μοναδική δυνητική αντίπαλος των δύο αντρών είναι η Πένι Μόρτοντ το όνομα της οποίας ακουγόταν από την πρώτη στιγμή πολύ έντονα για την κούρσα της διαδοχής με την ίδια να επισημοποιεί τελικά την πρόθεσή της να διεκδικήσει τόσο την ηγεσία του κόμματος αλλά και την πρωθυπουργία της Βρετανίας. υργικό θώκο την Παρασκευή.

Όποιος ή οποία αναδειχθεί πρωθυπουργός την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οπότε και θα διεξαχθούν οι εκλογές με διαδικτυακή ψήφο των μελών του κόμματος των Συντηρητικών, θα είναι ο πέμπτος από το 2016, τη χρονιά που η Βρετανία αποφάσισε την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Τζόνσον: Έχει 100 υποστηρικτές για τη διεκδίκηση στην πρωθυπουργία

Ο Σούνακ συγκέντρωσε τους 100 βουλευτές για να θέσει υποψηφιότητα

Η πρώτη υποψηφιότητα για τη διαδοχή Τρας - Ποια είναι η Πένι Μόρντοντ