ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο
Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο
ΑΡ

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο τη Δευτέρα, μέρες αφότου η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για μια «μαζική» επίθεση με drone στον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 (06:00 GMT) έως τις 08:20 π.μ., σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) και μάρτυρες στο Reuters.

Ο ανώτερος προεδρικός σύμβουλος Aντον Γκεραστσένκο είπε ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την πόλη, ενώ 40 ρωσικοί πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία.

Η Kyiv Independent έγραψε στο Twitter: «Περίπου 7-8 εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου νωρίς τη Δευτέρα. Η αιτία των εκρήξεων είναι προς το παρόν άγνωστη».

Συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σήμερα το πρωί (31/10) σε ολόκληρη την Ουκρανία. Ένας χάρτης που κοινοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας έδειξε μεγάλες εκτάσεις ουκρανικού εδάφους σε συναγερμό, ανάμεσά τους το Κίεβο, το Χάρκοβο, το Σούμι, η Ζαπορίζια και η Οδησσός.

Ο δημοσιογράφος του Guardian, Λουκ Χάρντινγκ, επιβεβαίωσε επίσης ότι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στην πρωτεύουσα λίγο μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας.