ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πληρώνουν 1 εκατ. δολάρια για να σταθούν δίπλα σε Χάρι και Μέγκαν

ΗΠΑ: Πληρώνουν 1 εκατ. δολάρια για να σταθούν δίπλα σε Χάρι και Μέγκαν
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.
Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights να βραβεύσει τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ για την φιλανθρωπική του δράση 

Πλούσιοι ή για την ακρίβεια πάρα πολύ πλούσιοι Αμερικανοί, θα ξοδέψουν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για να σταθούν δίπλα στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ σε ένα λαμπερό γκαλά στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα λάβουν βραβείο στις 6 Δεκεμβρίου στο γκαλά «Ripple of Hope», το οποίο τιμά τους ανθρώπους για τις ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές προσπάθειές τους.

Με οικοδεσπότη την ανιψιά του προέδρου John F. Kennedy, Kerry Kennedy, το γκαλά διαθέτει ένα κορυφαίο πακέτο «Pioneer» που κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει τέσσερις θέσεις στο πάνω τραπέζι όπου αναμένεται να καθίσουν ο Δούκας και η Δούκισσα.

Άλλα πακέτα ξεκινούν από 500.000 $ και περιλαμβάνουν πρόσβαση σε μια υποδοχή VIP στην οποία οι φωτογράφοι αναμένεται να φωτογραφίσουν τους Σάσσεξ με τους κύριους ευεργέτες της εκδήλωσης.

Το γκαλά διοργανώνεται από το ίδρυμα Robert F. Kennedy Human Rights, το οποίο πήρε το όνομά του από τον μικρότερο αδερφό του προέδρου Kennedy, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968.

Στους προηγούμενους νικητές του βραβείου «Ripple of Hope» περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, καθώς και οι πρώην υποψήφιοι για την προεδρία των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και Αλ Γκορ.

Η απόφαση να δοθεί στη Μέγκαν και στον Χάρι ένα κορυφαίο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει μπερδέψει τους ειδικούς.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Νάσοου, συγγραφέας του βιβλίου The Patriarch που ήταν υποψήφιος για βραβείο Πούλιτζερ, είπε: «Το βρίσκω κάπου μεταξύ εξαιρετικά γελοίου και κατάφωρα γελοίου. Είναι παράλογο».