ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Προανήγγειλε την παραγωγή του «εθνικού UAV» της Τουρκίας

Ερντογάν: Προανήγγειλε την παραγωγή του «εθνικού UAV» της Τουρκίας
Νέες προεκλογικές εξαγγελίες από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Anadolu Ajansi

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, AKP, στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικονομία της Τουρκίας αλλά και στα σχέδια για παραγωγή του εθνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους «Kizilelma» από το 2023.

Σε εκδήλωση με κομματικό και προεκλογικό χαρακτήρα βρέθηκε το Σάββατο (26/11) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, μίλησε Εκτεταμένη Σύνοδο του Επαρχιακού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του AKP στο Ικόνιο και το Συνεδριακό Κέντρο Selçuklu.

Ο Ερντογάν μίλησε περισσότερο για την περιοχή, για την οικονομία, τη βιομηχανία, τη γεωργία και τον τουρισμό ενώ για ακόμα μια φορά δεν παρέλειψε τις εθνικιστικές «κορώνες». Στη διάρκεια της ομιλίας του ακούστηκαν συνθήματα στην αίθουσα όπως το «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα είναι αδιαίρετη», με τον Ερντογάν να αναφέρει «Ευχαριστώ, κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό. Ο Κύριός μας μας ενημερώνει από το Κοράνι. Αυτό είναι το θέμα. Επομένως οι νεκροί μας βάδισαν τώρα στο μαρτύριο στο δρόμο του Αλλάχ, στο δρόμο για την πατρίδα».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο να αφήσουμε τα παιδιά μας μια πιο ειρηνική, πιο ευημερούσα, πιο δυνατή Τουρκία όπου θα είναι περήφανοι που είναι πολίτες. Κάθε εξέλιξη στην περιοχή μας και σε παγκόσμια κλίμακα επιβεβαιώνει την ορθότητα των πολιτικών που εφαρμόζουμε παρά τις αντιθέσεις», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του όπου αναφέρθηκε ξανά στον «αιώνα της Τουρκίας».

Μιλώντας για την οικονομία της Τουρκίας, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τα επιτόκια έφτασαν σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το CHP. Παράλληλα, προανήγγειλε και την παραγωγή του εθνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. «Το εθνικό μη επανδρωμένο πολεμικό αεροπλάνο Kizilelma θα ξεκινήσει σε μαζική παραγωγή στα τέλη του 2023», ανέφερε ενώ χαρακτήρισε τον πολιτικό αντίπαλο ως έναν «δούρειο Ίππο» για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Ερντογάν: Έσωσε επίδοξο αυτόχειρα όπως έκανε και το 2015

Ελλάδα-Τουρκία: Έρχεται η πιο σκοτεινή ώρα; 10 ειδικοί προειδοποιούν

Ο Ερντογάν βγάζει το γεωτρύπανο «Αμπουντοχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο