Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Οι περιπτώσεις Adamski - Godfrey και τα UFO
Πηγή: Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Οι περιπτώσεις Adamski - Godfrey και τα UFO

Ένας θάνατος και ένα περίεργο θέαμα έγιναν η αφορμή για να χαρακτηριστεί η πόλη Τοντμόρντεν της Αγγλίας «hotspot για UFO». Τι πραγματικά συνέβη;

Ήταν 11 Ιουνίου 1980 όταν εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Zigmund Adamski. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστήριο που έχει δει ποτέ στην καριέρα του. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αιτία του θανάτου του άτυχου άνδρα έπρεπε ίσως να αναζητηθεί εκτός... Γης.

Τι συνέβη στον Zigmund Adamski

Ο Zigmund Adamski, γεννημένος τον Αύγουστο του 1923, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στην πατρίδα του, την Πολωνία, ωστόσο μετά τον γάμο του μετακόμισε μόνιμα στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, στην πόλη Τοντμόρντεν.

Στις 6 Ιουνίου 1980, στις 3:30 μ.μ., ο Zigmund ξεκίνησε να πάει για ψώνια στο παντοπωλείο της περιοχής. Ήταν μια συνηθισμένη μέρα, ωστόσο αποδείχτηκε μοιραία για τον ίδιο. Ο Zigmund εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, μέχρι που στις 11 του μήνα βρέθηκε το πτώμα του λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του, σε μία μάντρα με κάρβουνα.

adamski.jpg
O Zigmund AdamskiYoutube

Το πτώμα βρήκε ο Trevor Parker, γιος του ιδιοκτήτη της μάντρας Tomlin's Coal Yard, στις 3:45 μ.μ. Αν και ήταν στη μάντρα από τις 8 έως τις 11 το πρωί δεν είχε δει τίποτα περίεργο.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, με τον αξιωματικό Alan Godfrey να εκτιμά ότι η αιτία θανάτου του άνδρα ήταν καρδιακή προσβολή. Υπήρχαν όμως κάποια ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν. Εάν επρόκειτο για μια απλή περίπτωση καρδιακής προσβολής, τότε γιατί το πτώμα ήταν τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο, δηλαδή μπρούμυτα πάνω σε ένα βουνό από κάρβουνα ύψους 3,5 περίπου μέτρων.

Δεν βρέθηκαν ίχνη ότι είχε ανέβει ο ίδιος ή κάποιος άλλος. Επίσης, δεν φαινόταν για άστεγος, ούτε ατημέλητος. Αφότου ταυτοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε επισκεφτεί νοσοκομείο εκείνη την περίοδο, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι δεν είχε νιώσει κάποια αδιαθεσία ούτε είχε συμπτώματα κάποιας ασθένειας. Στο σημείο δεν βρέθηκαν ούτε σημάδια πάλης.

Αν και ήταν ντυμένος, το πουκάμισο του Adamski δεν υπήρχε πουθενά. Το ρολόι και το πορτοφόλι του είχαν επίσης αφαιρεθεί. Φαινόταν σαν κάποιος να είχε προσπαθήσει να του φορέσει τα ρούχα του και δεν το έκανε πολύ καλά. Το παντελόνι και τα παπούτσια του ήταν και τα δύο κουμπωμένα σαν να τα είχε κουμπώσει κάποιος που δεν ήξερε καν πώς να το κάνει. Το παλτό του ήταν επίσης κουμπωμένο με λάθος τρόπο.

Άλλο ένα περίεργο στοιχείο ήταν ότι παρόλο που αγνοούταν επί 5 μέρες, τα γένια του ήταν σαν να έχουν μεγαλώσει μόνο μια μέρα. Τα μαλλιά του επίσης ήταν κουρεμένα άτσαλα και ο ίδιος, παραδόξως, δεν ήταν λερωμένος από κάρβουνο.

Το πιο περίεργο από όλα, όμως, ήταν τα παράξενα εγκαύματα γύρω από τον λαιμό και τους ώμους του. Όλα αυτά τα εγκαύματα ήταν καλυμμένα με μια ουσία που έμοιαζε με τζελ, αλλά δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι.

todmorden.jpg
Η πόλη του Τοντμόρντεν στο Γιορκσάιρ της ΑγγλίαςGetty

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Ο Δρ Άλαν Έντουαρντς του Royal Halifax Infirmary εξέτασε τη σορό λίγο μετά τις 9 μ.μ. εκείνης της ημέρας. Σύμφωνα με τον Δρ Έντουαρντς η ώρα του θανάτου του ήταν μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ. της μέρας που βρέθηκε, ενώ τα εγκαύματα ήταν δύο ημερών.

Για την ακριβή αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής James Turnbull χρειάστηκε αρκετούς μήνες ώσπου να καταφέρει να την προσδιορίσει. Εν τέλει κρίθηκε ως καρδιακή προσβολή.

Συσχέτιση με την παράξενη ιστορία του Godfrey

Αρκετούς μήνες μετά, ο αστυνομικός Alan Godfrey, που είχε κληθεί για το πτώμα του Adamski, κλήθηκε να πάει σε ένα κτήμα. Σύμφωνα με την αναφορά, αγελάδες εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν. Ο Godfrey όπως πήγαινε στο σημείο είδε κάτι, που αρχικά νόμιζε ότι ήταν ένα λεωφορείο που ανατράπηκε.

Καθώς πλησίαζε, διαπίστωσε ότι αυτό που έβλεπε όχι μόνο δεν ήταν λεωφορείο αλλά αιωρούταν περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το έδαφος. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με το τμήμα αλλά δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να ζωγραφίσει αυτό που αντίκριζε. Σχεδίασε ένα αντικείμενο σε σχήμα ρόμβου το οποίο έκλεινε ολόκληρο τον δρόμο.

godfrey.jpg
Ο Alan Godfrey ζωγραφίζοντας το παράξενο αντικείμενο που είδεYoutube

Μισή ώρα αργότερα, ο Godfrey βρέθηκε στο μέσα περιπολικό του μεν, αλλά αρκετά πιο πέρα ​​στον ίδιο δρόμο. Οι μπότες του είχαν σκισμένες σόλες, σαν να τον έσερναν στο δρόμο παρά τη θέλησή του. Γυρνώντας πίσω στο σημείο, δεν βρήκε το παράξενο αντικείμενο που είχε ζωγραφίσει νωρίτερα, ενώ οι αγελάδες εντοπίστηκαν αργότερα σε ένα περιφραγμένο χωράφι. Όλα έμοιαζαν όμως σαν οι αγελάδες να μην είχαν περάσει ποτέ από την πύλη του χωραφιού για να μπουν μέσα.

Τι συνέβη στον Godfrey

Όταν διέρρευσαν στον Τύπο τα όσα είχαν συμβεί πέρα από θεωρίες συνομωσίας ο Godfrey αντιμετώπισε και πολλή κριτική με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη δουλειά του.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει αυτό που βίωσε και έτσι, με τη συμβουλή ενός φίλου του δικηγόρου, αποφάσισε να επισκεφτεί έναν υπνωτιστή για να καταλάβει τι είχε δει.

Υπό ύπνωση, ο Godfrey θυμήθηκε ότι είχε τυφλωθεί από το έντονο φως και λιποθύμησε. Είπε στον υπνωτιστή ότι όταν ξύπνησε, βρισκόταν σε ένα περίεργο δωμάτιο και τον εξέταζαν πολλά μικρά πλάσματα και μια ψηλή, ανθρωποειδής φιγούρα με γένια.

Και πάλι, οι ισχυρισμοί του αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό και χλευασμό. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση.

skitso.jpg
Το σκίτσο του Alan GodfreyYoutube

Τους απήγαγαν εξωγήινοι;

Οι ερευνητές των UFO πήραν συνέντευξη από μέλη της οικογένειας του Adamski το 2005. Ανακάλυψαν ότι την εποχή εκείνη ο Adamski βρισκόταν στη μέση μιας οικογενειακής διαμάχης. Η σύζυγος ενός μέλους της οικογένειας του είχε κάνει περιοριστικά μέτρα. Στη συνέχεια, το πρόσωπο αυτό φέρεται να μετακόμισε με τον Zigmund και τη σύζυγό του.

Τα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι ο Adamski μπορεί να είχε απαχθεί από αυτό τον άνδρα, να τον κρατούσε αιχμάλωτο και να υπέστη καρδιακή προσβολή. Τα περίεργα γεγονότα αυτής της υπόθεσης όμως δεν δίνουν μια ξεκάθαρη απάντηση, με αποτέλεσμα η φαντασία κάποιων να οργιάζει.

Όσον αφορά στον Godfrey, αρκετές εβδομάδες αφότου είχε διαρρεύσει η υπόθεσή του στις εφημερίδες και έγινε διεθνής είδηση, κλήθηκε στο γραφείο του διοικητή του. Εκεί καθόταν ένας άντρας με μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως «ο Άνθρωπος από το Υπουργείο».

Είχε μαζί του έναν φάκελο που περιείχε το σχέδιο του Godfrey με το παράξενο σκάφος. Δεν του επετράπη να δει τα υπόλοιπα αρχεία, αλλά υπέθεσε ότι περιείχε επίσης την αφήγηση των γεγονότων της βραδιάς, καθώς και την αναφορά του για τον μυστηριώδη θάνατο του Zigmund Adamski. Ο άντρας είπε στον Godfrey να ορκιστεί στον «νόμο περί επίσημων μυστικών» (Official Secrets Act) ότι δεν θα μιλούσε σε κανέναν για αυτά που είχε δει. Ο Godfrey συμφώνησε απρόθυμα.

Στη συνέχεια, ο νεαρός αστυνομικός συνάντησε τον άνδρα σε πολλές περιπτώσεις τις επόμενες ημέρες. Ήταν ξεκάθαρο ότι τον ακολουθούσαν. Τελικά, ο Godfrey ήρθε αντιμέτωπος με τον άνδρα στην τοπική παμπ, λέγοντάς του να φύγει. Ο άνδρας εξαφανίστηκε και δεν τον είδαν ποτέ ξανά.

Ο Godfrey πιστεύει ότι ο άνδρας ήταν πράκτορας της MI5 και τον έστειλαν να τον προειδοποιήσει. Ωστόσο, μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι στην πραγματικότητα ήταν από την αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ, που εστάλη για να προειδοποιήσει τον Godfrey να μην μιλήσει στον Τύπο για να μην τραβήξει επιπλέον προσοχή και αποκτήσει κακή φήμη το τμήμα.

Παρά το γεγονός ότι αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πολλοί άλλοι αστυνομικοί και ένας οδηγός λεωφορείου είχαν δει περίεργα φώτα το ίδιο πρωί, οι ισχυρισμοί του Godfrey θεωρήθηκαν ως ντροπή για την αστυνομία. Ο Godfrey αργότερα ισχυρίστηκε ότι διώχτηκε από την αστυνομία επειδή αρνήθηκε να σταματήσει να λέει όσα βίωσε.

Μετά από τα δύο περιστατικά το 1980, το Τοντμόρντεν και άλλες περιοχές του Δυτικού Γιορκσάιρ έχουν γίνει hotspot για UFO. Μυστήρια αντικείμενα έχουν αναφερθεί εδώ και 40 χρόνια πάνω από το Holmfirth, το Rothwell και, το 2016, πάνω από την γνωστή γέφυρα Ribblehead, όπου περίεργα φώτα εμφανίστηκαν στον ουρανό για αρκετές ώρες.

Έναν χρόνο μετά την εμπειρία του Godfrey, μία ντόπια, η Vicky Dinsdale, έβγαλε βόλτα τον σκύλο της μαζί με τον παππού της όταν είδαν ένα μακρύ, λεπτό αντικείμενο σε σχήμα διαμαντιού που άλλαζε συνέχεια χρώμα. Ο παππούς της, πρώην λοχίας στον στρατό, είπε στη νεαρή κοπέλα να μην πει πουθενά αυτό που είδε, καθώς θυμόταν τις επιπτώσεις που είχε η ανάλογη δήλωση του Godfrey.

Τελικά ήταν αλήθεια αυτό που είδε ο Godfrey; Ποιος σκότωσε τον Adamski; Τι ήταν να περίεργα φώτα που έβλεπαν οι κάτοικοι; Ίσως να μην μάθουμε ποτέ, αν και με τις πρόσφατες αποκαλύψεις από τις έρευνες του Πενταγώνου των ΗΠΑ, τίποτα δεν αποκλείεται.

Για πολλούς πάντως υπάρχει πράγματι κάτι περίεργο στο Δυτικό Γιορκσάιρ και υποθέσεις όπως αυτές του Τοντμόρντεν δεν μπορούν απλά να απορριφθούν.

Διαβάστε ακόμα:

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Ο «αδύνατος» φόνος στο κλειδωμένο δωμάτιο

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Το σπίτι με τους τοίχους που έσταζαν αίμα

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Η γυναίκα του Όσλο


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ