ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλον Μασκ... βάζει κρεβάτια στα κεντρικά γραφεία του Twitter

O Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ
ΑΡ

Το «αρχηγείο» του Twitter απέκτησε μικρά υπνοδωμάτια για τους εργαζόμενους σύμφωνα με πηγές, σε μία εξέλιξη που προκαλεί νέες αντιδράσεις για τις πρακτικές του Έλον Μασκ

Το...όραμα του Έλον Μασκ για το Twitter και τις «εξαιρετικά σκληρές» εργασιακές συνθηκες φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς η έδρα της εταιρείας απέκτησε υπνοδωμάτια που θυμίζουν θλιβερά δωμάτια ξενοδοχείων.

Τη Δευτέρα (5/12), οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν στην εργασία τους στην έδρα του κολοσσού στο Σαν Φρανσίσκο αντίκρισαν υπνοδωμάτια με στρώματα, κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες τηλεπικοινωνιών. «αναβάθμιση» σε σχέση με τις συνθήκες που είχε δείξει ένας υπάλληλος τον Νοέμβριο.

Σε μία φωτογραφία υπνοδωματίου που έφτασε στην κατοχή του Forbes φαίνεται ένα πορτοκαλί χαλί, ένα ξύλινο κομοδίνο και ένα κρεβάτι,όπως επίσης και ένα γραφείο και δύο πολυθρόνες γραφείου. Μία πηγή δήλωσε ότι δεν παρασχέθηκε καμία ανακοίνωση ή πλαίσιο στους υπαλλήλους και υποτίθεται ότι τα κρεβάτια είναι για να παραμείνουν οι υπάλληλοι «σκληροπυρηνικοί» και να μπορούν να διανυκτερεύσουν στο γραφείο.

«Δεν είναι μια καλή εξέλιξη», είπαν. «Είναι ένα ακόμη σημάδι της έλλειψης σεβασμού. Δεν υπάρχει συζήτηση. Έτσι ξαφνικά, τα κρεβάτια εμφανίστηκαν». Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ έδωσε στους χιλιάδες υπαλλήλους που παρέμειναν στην εταιρεία την ευκαιρία να φύγουν ή να παραμείνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα εργαστούν έντονα και εντατικά στη νέα εποχή του Twitter, το λεγόμενο «Twitter 2.0».

Aπό τότε που ανέλαβε ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, ο Mασκ απέλυσε τουλάχιστον τους μισούς υπαλλήλους του Twitter και κάλεσε τους υπόλοιπους να αποφασίσουν το μέλλον τους. Δεν είναι σαφές πόσα τέτοια υπνοδωμάτια υπάρχουν, αλλά η πηγή που δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της υπό το φόβο αντιποίνων, εικάζει ότι υπήρχαν ίσως «τέσσερα έως οκτώ ανά όροφο», προσθέτοντας οτι «φαίνονται άνετα».

Μια άλλη πηγή που παρέμεινε επίσης ανώνυμη, πρόσθεσε ότι πολλά από τα υπνοδωμάτια βρίσκονταν σε έναν όροφο που ήταν σε μεγάλο βαθμό άδειος. Σημείωσε ότι υπήρχαν σκουπίδια στους κάδους, πράγμα που σημαίνει οτι κάποιος μένει εκεί. «Οι άνθρωποι μένουν ήδη μέχρι αργά το βράδυ, οπότε έχει νόημα σε κάποιο βαθμό», ανέφερε η πηγή.

Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Mασκ είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι θα δούλευε και θα κοιμόταν στα εταιρικά γραφεία κατά μήκος της Market Street «μέχρι να διορθωθεί o οργανισμός» Ωστόσο, αυτό το tweet έχει διαγραφεί από τότε. Ο μεγιστάνας ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι κοιμόταν στα γραφεία των εταιρειών του, ακόμη και στο «εργοστάσιο» το 2018, αναφερόμενος στο εργοστάσιο Tesla στο κοντινό Fremont της Καλιφόρνια.