ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Οχτώ έφηβες κατηγορούνται για τον φόνο 59χρονου άνδρα

Καναδάς: Οχτώ έφηβες κατηγορούνται για τον φόνο 59χρονου άνδρα
Getty Images

Καναδάς: Τα ανήλικα κορίτσια έχουν συλληφθεί ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα όπλα τα οποία κατασχέθηκαν

Ένα σοκαριστικό περιστατικό το οποίο φέρεται να σημειώθηκε στον Καναδά έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, για τη δολοφονία ενός 59χρονου άνδρα στο Τορόντο κατηγορούνται οχτώ έφηβα κορίτσια ηλικίας από 13 έως 16 ετών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των καναδικών αρχών.

Το θύμα, το οποίο ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, τη στιγμή της επίθεσης ζούσε σε καταφύγιο αστέγων.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές απάντησαν σε κλήση για έναν άνδρα με τραύματα από μαχαίρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με τον αρχιφύλακα της αστυνομίας του Τορόντο Τέρι Μπράουν.

Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ πρόσφατα είχε ξεκινήσει να διαμένει σε κοινωνική στέγη.

Οι έφηβες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς προστατεύεται από την καναδική νομοθεσία, συνελήφθησαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Τα ανήλικα κορίτσια που γνωρίστηκαν μεταξύ τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν σύμφωνα με τον Μπράουν.

«Δεν γνωρίζουμε πώς ή γιατί συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ και γιατί ο προορισμός τους ήταν το κέντρο του Τορόντο», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι εικάζεται πως το ίδιο βράδυ είχαν εμπλακεί σε προγενέστερη διαμάχη.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο CBC Toronto κάτοικος κοντινού καταφυγίου για αστέγους είπε πως τα ανήλικα κορίτσια μαχαίρωσαν το θύμα στο στομάχι, όταν εκείνος προσπάθησε να την προστατεύσει, καθώς οι έφηβες την προσέγγισαν ζητώντας αλκοόλ.

«Δεν ήξερα αν είχαν μαχαίρι ή κάτι άλλο. Ήμουν απλά φοβισμένη», είπε και εξήγησε πώς ξέφυγε από τα ανήλικα κορίτσια και μετέβη στο καταφύγιο για προστασία.

Το BBC μεταδίδει πως ο δήμαρχος του Τορόντο δήλωσε σχετικά: «Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος από τη νεαρή ηλικία των κατηγορουμένων και από τον αριθμό των ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή τη δολοφονία. Οι σκέψεις μου είναι με τους φίλους αυτού του ανθρώπου και όλους όσοι τον γνώριζαν καθώς θρηνούν την απώλειά του».