ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία για τον Πελέ - Φήμες πως η Σάντος προετοιμάζει την κηδεία του

Κρίσιμες ώρες για τον Πελέ
Κρίσιμες ώρες για τον Πελέ
ΑΡ

Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει το τελευταίο διάστημα ο Πελέ, καθώς η υγεία του θρύλου των γηπέδων φαίνεται πως επιδεινώνεται συνεχώς.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Πελέ, με την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλευρό του στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπου νοσηλεύεται. Ο 82χρονος θρυλικός ποδοσφαιριστής συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση, οι θεραπείες δείχνουν να μην ανταποκρίνονται πλήρως και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την υγεία του.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στα βραζιλιάνικα Μέσα, η Σάντος φέρεται να προετοιμάζει την κηδεία του. Αυτό φαίνεται να μαρτυρούν και οι κινήσεις των ανθρώπων της ομάδας με την οποία σύνδεσε το όνομά του ο Πελέ και κατάφερε να κάνει γνωστή παγκοσμίως.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι της Σάντος φαίνεται να κάνουν διάφορες προετοιμασίες στο γήπεδο «Vila Belmiro de Santos» για την κηδεία του. Βίντεο που δημοσίευσε το «FutebolNews», φαίνεται ένα είδος τάφου στο μέγεθος αυτών που χρησιμοποιούσαν στην Αίγυπτο οι Φαραώ, με χρυσές εικόνες και σχέδια στα πλαϊνά.

Μια άλλη εικόνα που κυκλοφορεί στα βραζιλιάνικα Μέσα έχει να κάνει με μια γιγάντια σκηνή στη μέση του γηπέδου της Σάντος καθώς είναι το σημείο όπου φημολογείται θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σάντος γνωστοποίησε οτι προς τιμήν του Βραζιλιάνου που δίνει μάχη για τη ζωή του θα υπάρξει αλλαγή στο σήμα του συλλόγου. Θα προστεθεί ένα στέμμα για τον «βασιλιά Πελέ», όπως ανακοίνωσε. Οπαδοί της Σάντος έξω από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάνουν αγρυπνία για τη βελτίωση της υγείας του Πελέ, κρατώντας σημαίες και φορώντας μπλούζες προς τιμήν του.

Η οικογένεια του Πελέ πέρασε τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο. Η κόρη του Κέλι δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στον λογαριασμό της, συγκινώντας τους πάντες. Ο πατέρας της φαίνεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, έχοντας στο προσκεφάλι του τα αγαπημένα του πρόσωπα. «Είμαστε ακόμα εδώ, στον αγώνα και με πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί», έγραψε.

Σε μία νέα φωτογραφία από το νοσοκομείο στο Σάο Πάολο δίνουν το παρών όλα τα μέλη της οικογένειας του Πελέ που παρακολουθούν το δύσκολο αγώνα του αγαπημένου τους. Στη λεζάντα, η φράση «σχεδόν όλοι» καθώς ο «Βασιλι» δεν φαίνεται στη φωτογραφία, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

H oικογένεια ΠελέInstagram

«Σχεδόν όλoι. Καλά Χριστούγεννα. Ευγνωμοσύνη, αγάπη, συντροφιά, οικογένεια. Η ουσία των Χριστουγέννων. Σας ευχαριστούμε όλους για όλη την αγάπη και το φως που στέλνετε. Σε αυτή την τρελή και καταπληκτική ζωή, δεν θα ήμασταν τίποτα χωρίς αυτούς. Σήμερα και πάντα , καλά Χριστούγεννα , να είστε όλοι χαρούμενοι», έγραψε η Kέλι Νασιμέντο. Η απουσία ιατρικών εκθέσεων για δύο συνεχόμενες ημέρες ανησύχησε τους θαυμαστές του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών το βράδυ της Παρασκευής (23/12).

Ο «βασιλιάς» του Ποδοσφαίρου νοσηλεύεται για θεραπεία λοίμωξης στους πνεύμονες. Στο τελευταίο δελτίο που κυκλοφόρησε το Νοσοκομείο, υπήρχαν πληροφορίες ότι η υγεία του Βασιλιά έχει επιδεινωθεί και χρειάζεται φροντίδα σχετικά με δυσλειτουργία των νεφρών και της καρδιάς. Νοσηλεύεται από τις 29 Νοεμβρίου.

«Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, που έγινε δεκτός από τις 29 Νοεμβρίου για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες», αναφέρει το δελτίο, που υπογράφεται από τους θεράποντες γιατρούς του Fábio Nasri, Rene Gansl και Miguel Cendoroglo Neto.

Σχετικές ειδήσεις