ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Κατασκευάζει μουσείο για τον εαυτό του στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν: Κατασκευάζει μουσείο για τον εαυτό του στην Κωνσταντινούπολη
Associated Press

Τουρκία: Δεν έχει όρια ο μεγαλοϊδεατισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Ετοιμάζει μουσείο για τον εαυτό του πριν από τις εκλογές του Μαΐου

Να προβάλλει τον εαυτό του στους Τούρκους πολίτες με κάθε πιθανό τρόπο επιθυμεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της εκλογικής μάχης της 14ης Μαΐου.

Εκτός από το να τονώνει και να κάνει επίκληση στο εθνικό φρόνημα του λαού του, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναδείξει τον εαυτό του στον απόλυτο ηγέτη. Έτσι ο μεγαλοϊδετισμός τον έφτασε στο σημείο να κατασκευάζει μουσείο... για τον ίδιο του τον εαυτό.

Πρόκειται λοιπόν για ένα μουσείο που θα λειτουργεί στη γενέτειρά του, στην Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης. Εκεί θα παρουσιάζεται η ιστορία του Ταγίπ Ερντογάν από τα πρώτα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής μέχρι την ενασχόλησή του με την πολιτική και πως έφτασε να γίνει πρόεδρος της Τουρκίας.

Μάλιστα όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης θα υπάρχει και ένα ειδικό σημείο στο μουσείο που θα αφορά τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο στόχος είναι το μουσείο να είναι έτοιμο πριν στηθούν οι κάλπες τον Μάιο. Βέβαια η αντιπολίτευση σχολιάζει πως τα μουσεία υπάρχουν για όσους πολιτικούς έχουν φύγει από την εξουσία.

Ιμπεριαλιστικό παραλήρημα Ερντογάν με αναφορές και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέο παραλήρημα κατά τη διάρκεια ομιλίας του τονίζοντας ότι «εμείς επειδή δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε να λέμε τα λόγια μας στην περιοχή μας και στον κόσμο μας».

Ο «σουλτάνος» θέλοντας να προκαλέσει και πάλι την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε διάφορες μάχες όπως αυτή του Μαντζικέρτ, αλλά και στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σε κάθε βήμα μας και σε κάθε αγώνα μας αισθανθήκαμε την πνευματική υποστήριξη του Αλπ Αρσλάν, του Γαζί Οσμάν, του Μωάμεθ του Πορθητή και των όλων των πεσόντων στις μάχες. Κι όταν στο τελευταίας τεχνολογίας μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, δώσαμε το όνομα "κόκκινη μηλιἀ", εμείς ονειρευτήκαμε το στόχο που συμβολίζει αυτός ο όρος.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκίνησε το ταξίδι απ;o το Σόγουτ, απ;o εκεί πήγε στην Προύσα, στην Ανδριανούπολη, μετά στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε το Βελιγράδι και έφτασε μέχρι τις πύλες της Βιέννης. Δεν είχε μόνο στόχο τα εδάφη αλλά ο λαός μας κάθε σημείο που πατάει το πόδι του το μετατρέπει σε έδαφος με ασφάλεια.

Οι λαοί που χάνουν τα όνειρά τους, που δεν έχουν την "κόκκινη μηλιά" είναι καταδικασμένοι να μπουν στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας. Eμείς επειδή δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας είμαστε όρθιοι. Συνεχίζουμε να λέμε τα λόγια μας στην περιοχή μας και στον κόσμο μας.

Σε αντίθεση με την βρώμικη τάξη που είναι γεμάτη αίμα και βία την οποία έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστές τα όνειρα μας είναι προς την ειρήνη και το δίκαιο».