ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Αυστρία: Έξι παιδιά εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κελάρι

Εξι παιδιά βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κελάρι στην Αυστρία
Εξι παιδιά βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κελάρι στην Αυστρία

Σοκ προκαλεί μία τραγική οικογενειακή ιστορία που έχει δει το φως τα τελευταία 24ωρα. Έξι παιδιά κρατούνταν σε ένα εγκατελελειμμένο κελάρι στην Αυστρία από τον συνωμοσιολόγο πατέρα τους, σε μία υπόθεση που κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου

Έξι παιδιά, όλα ηλικίας κάτω των πέντε ετών, βρέθηκαν σε ένα παράνομο κρησφύγετο στο μικρό χωριό Obritz μαζί με έναν 54χρονο Αυστριακό και τη σύζυγό του. Ο πατέρας των παιδιών πιστεύεται ότι είναι μέλος του ακροδεξιού κινήματος Reichsburger και έχει γράψει μια σειρά από αμφιλεγόμενα βιβλία στα οποία αρνείται μεταξύ άλλων ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες κλήθηκαν στην ιδιοκτησία στο Obritz, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, καθώς οι ντόπιοι που ανησυχούσαν για την κατάσταση των παιδιών ενημέρωσαν τις αρχές. Όταν όμως προσπάθησαν να μπουν μέσα, ο πατέρας τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού. Κλήθηκε άμεσα η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη. Έκτοτε ο άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι Αυστριακός αλλά εργαζόταν στη Βρετανία, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς διεξάγεται έρευνα.

Τα παιδιά - ηλικίας από επτά μηνών έως πέντε ετών μεταφέρθηκαν με τη μητέρα τους για έλεγχο στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Λόιντλ είπε ότι ήταν «σε καλή κατάσταση υγείας και δεν είναι παραμελημένα».

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η οικογένεια ζούσε στο παράνομο κρησφύγετο για αρκετούς μήνες, αλλά οι καταγγελίες πλήθυναν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Eριχ Γκράιλ, αντιδήμαρχος του Orbritz, δήλωσε: «Οι κάμερες παρακολούθησης μπροστά από το κελάρι ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικές και οι κάτοικοι άκουγαν μερικές φορές παιδικές φωνές στο υπόγειο και μόλις πλησίαζαν επικρατούσε ησυχία».

Η αστυνομία είπε ότι δεν υπήρξε καμία ένδειξη για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών που βρέθηκαν στο κελάρι. Ο κ. Λόιντλ πρόσθεσε ότι ένα «μακρύ όπλο, δύο βαλλίστρες και πολλά όπλα πεπιεσμένου αέρα» βρέθηκαν στο κελάρι.