ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στη πόλη Χάμα – Τουλάχιστον 100 νεκροί

Σφαγή στη πόλη Χάμα – Τουλάχιστον 100 νεκροί

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS) που είναι ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην περιοχή της Χάμα, στην κεντρική Συρία.

«Έχουμε περίπου 100 νεκρούς στα χωριά αλ Κουμπέιρ και Μααρζάφ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται περίπου 20 γυναίκες και 20 παιδιά», δήλωσε ο Μοχάμεντ Σέρμινι, εκπρόσωπος του CNS, ο οποίος κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις πολιτοφυλακές του ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη σφαγή, όπως την χαρακτήρισε.

Ο ίδιος κάλεσε εξάλλου τους διεθνείς παρατηρητές, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός, η οποία ισχύει από τις 12 Απριλίου, αλλά παραβιάζεται καθημερινά, να επισκεφθούν τα χωριά αυτά.

Για σφαγή έκανε λόγο και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν 87 νεκροί, αλλά σημείωσε ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι ο τελικός.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η σφαγή έγινε έπειτα από το βομβαρδισμό των δύο χωριών, στα οποία εισήλθαν στη συνέχεια πολιτοφύλακες οι οποίοι σκότωναν τους κατοίκους τους.