ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στις 24/2

Ουκρανία: Προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στις 24/2
AP

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά ραντάρ αεροάμυνας MG-200 μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFM σημείωσε ότι «η Μόσχα στις 23 Φεβρουαρίου γιορτάζει την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για ενδεχόμενη νέα μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου προειδοποίησε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί περίπου 500.000 στρατιώτες από τη Μόσχα, που σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα προστεθούν στην «κινητοποίηση» 300.000 στρατευμένων σύμφωνα με τις διαταγές Πούτιν για τη διασφάλιση της «εδαφικής ακεραιότητας».

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά ραντάρ αεροάμυνας MG-200 μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFM σημείωσε ότι «η Μόσχα στις 23 Φεβρουαρίου γιορτάζει την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, o Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία έγραψε «Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ρωσική τρομοκρατία είναι να νικήσουμε», ενώ υπενθύμισε πως το Κίεβο αναμένει από τη Δύση «τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».

Πρόσφατα εξάλλου η Ουκρανία ανανέωσε τις εκκλήσεις για μαχητικά αεροσκάφη, μετά την συμφωνία Γερμανίας, ΗΠΑ και Βρετανίας να στείλουν άρματα μάχης.

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ, ενώ οχτώ τραυματίστηκε στο Ντονέτσκ από ρωσικό πύραυλο ο οποίος έπληξε κτήριο κατοικιών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αρνούνται να εγκαταλείψουν το Μπαχμούτ οι τελευταίοι του κάτοικοι

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαψεύδει ότι η Ρωσία αρνείται τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπεσε σε κτήριο κατοικιών στο Κραματόρσκ – Πληροφορίες για νεκρούς