ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Σούνακ - Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Σούνακ - Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι για τη σπουδαιότητα επιτάχυνσης της αποστολής της διεθνούς στρατιωτικής βοήθειας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε σήμερα μία τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σπουδαιότητα της επιτάχυνσης διάθεσης της διεθνούς βοήθειας προς την Ουκρανία.

“Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επικέντρωσε την προσοχή του στη διασφάλιση ότι η βρετανική στρατιωτική βοήθεια φτάνει στην πρώτη γραμμή του πολέμου το συντομότερο δυνατό”, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι ουσιαστικής σημασίας για την Ουκρανία, η επιτάχυνση της διάθεσης αμυντικής βοήθειας από τους συμμάχους προς την Ουκρανία, ώστε το Κίεβο να βοηθηθεί και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αποκρούσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις”, όπως πρόσθεσε η βρετανική ανακοίνωση.

O πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Σούνακ για την έναρξη της εκπαίδευσης των ουκρανικών πληρωμάτων στα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2, τη διάθεση των οποίων, οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο.