ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Δύσκολη» η κατάσταση στα μέτωπα - Βομβαρδισμοί σε Χερσώνα και άλλες πόλεις

Ζελένσκι: «Δύσκολη» η κατάσταση στα μέτωπα - Βομβαρδισμοί σε Χερσώνα και άλλες πόλεις
Φωτογραφία Αρχείου

Ουκρανία: Η χώρα έγινε και πάλι στόχος ρωσικών βομβαρδισμών, μόλις μία μέρα αφότου πολλές δυτικές χώρες υποσχέθηκαν εφοδιασμό της Ουκρανίας με οπλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτά που διαθέτει μέχρι τώρα. 

Δυσκολότερη καθίσταται η κατάσταση στα μέτωπα καθώς η Ρωσία ρίχνει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες στη μάχη σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε απόψε, στο βιντεοσκοπημένο, καθημερινό διάγγελμά του.

Η χώρα έγινε και πάλι στόχος ρωσικών βομβαρδισμών, μόλις μία μέρα αφότου πολλές δυτικές χώρες υποσχέθηκαν εφοδιασμό της Ουκρανίας με οπλικά συστήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτά που διαθέτει μέχρι τώρα.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι απέκρουσαν μια επίθεση στην Μπαχμούτ, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι Ρώσοι εδώ και μήνες.

«Ο εχθρός ανασυντάσσεται σε ορισμένες ζώνες. Επικεντρώνει τις προσπάθειές του κυρίως στο Κουπιάνσκ, το Λιμάν, την Μπαχμούτ, την Αβντίιβκα και τη Νοβοπαβλίφκα», στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι έπληξαν το Κραματόρσκ ενώ το πρωί στο στόχαστρο του ρωσικού πυροβολικού μπήκε η Αβντίιβκα.

Το τελευταίο 24ωρο, μόνο στην επαρχία της Ζαπορίζια, οβίδες έπληξαν πολιτικές υποδομές σε 26 κοινότητες, σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και στη Χερσώνα, τη μεγάλη πόλη της νότιας Ουκρανίας που την κατέλαβαν οι Ρώσοι στην αρχή του πολέμου αλλά στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Στην Μπαχμούτ, οι Ουκρανοί διαβεβαιώνουν ότι απώθησαν «μια επίθεση των εισβολέων» και τους εκδίωξαν από τα προάστια.

«Αυτήν την εβδομάδα οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στην περικύκλωση της Μπαχμούτ και εξαπέλυσαν μια σφοδρή επίθεση στον τομέα του Λιμάν. Αλλά χάρη στην αντίσταση των στρατιωτών μας, απέτυχαν», είπε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.