ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: O Έλληνας ήρωας της ΕΜΑΚ που έγινε πρωτοσέλιδο στη Μilliyet

H ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ηρωικούς Έλληνες διασώστες
H ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ηρωικούς Έλληνες διασώστες

Σεισμός στην Τουρκία: Στη συγκινητική ιστορία του Έλληνα διασώστη που επέλεξε το επάγγελμα του πατέρα του και τώρα σώζει ζωές στην Τουρκία, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος

Εκτενές αφιέρωμα στον Έλληνα διασώστη που έγινε «σωτήρας» όπως ο πατέρας του φιλοξενεί η εφημερίδα Milliyet, αναφερόμενη στην αποστολή του στο Χατάι, μια από τις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς.

Ο Κωνσταντίνος Νίκας, μέλος της Ελληνικής Μονάδας Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην περιοχή Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) του Χατάι, δεν μπόρεσε να ελέγξει τα δάκρυά του αφού απεγκλώβισε την 7χρονη Φάτμα από τα ερείπια.

Αποδείχθηκε ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνου Νίκα είχε σώσει και εκείνος ένα παιδί στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε την Ελλάδα το 1995. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε σχόλια «σωτήρες πατέρας και γιός» για τους δύο άνδρες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους τους.

Ενώ οι συνεργάτες του νεαρού ειδικού διάσωσης στην ΕΜΑΚ δήλωσαν ότι ο πατέρας του κοιτούσε τον Κωνσταντίνο με περηφάνια από τον ουρανό, ένας από αυτούς που θυμούνται τον σεισμό του 1995 έγραψε στα social media: «Όταν είδα τον Νίκα να σώζει το αγοράκι στην Τουρκία, θυμήθηκα τον φίλο μου τον αείμνηστο πυραγό Παναγιώτη Νίκα που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στον σεισμό του Αιγίου. Θυμάμαι πώς το έσωσε».

Ομάδες διάσωσης απο όλο τον κόσμο εργάζονται με αφοσίωση στην περιοχή των σεισμών, ενώ τα καλά νέα από τη διάσωση εγκλωβισμένων «σπάνε» για λίγο τον πόνο και τη θλίψη για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.