ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί προκαλεί νέο «εμφύλιο» στο παλάτι πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να προκαλεί σάλο με το βιβλίο του
Ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να προκαλεί σάλο με το βιβλίο του
Α.Ρ

Διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στον πρίγκιπα Χάρι και τις εμπρηστικές αποκαλύψεις του φέρεται να έχουν ο βασιλιάς Κάρολος και ο γιός του Ουίλιαμ. Ο μονάρχης θέλει να ηρεμήσουν τα πνεύματα πριν απο τη στέψη του, ενώ ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου ειναι ακόμη εξοργισμένος και χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το «πιο στενοχωρημένο» μέλος της βασιλικής οικογένειας από τα απομνημονεύματα του αδελφού του Χάρι, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος «θα ήθελε να έχει τον πρίγκιπα Χάρι πίσω στην οικογένεια», σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Ο Ουίλιαμ είναι αυτός που είναι πιο αναστατωμένος και χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει. Περιγράφεται ως θυμωμένος και ανυποχώρητος» αποκάλυψε στο περιοδικό People. Πρόσθεσαν ότι είναι απίθανο ο 40χρονος πατέρας τριών παιδιών να «υποχωρήσει» μετά τις επιθέσεις του δούκα του Σάσεξ στη βρετανική βασιλική οικογένεια στο βιβλίο του Spare, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, ο 74χρονος Κάρολος λέγεται ότι επιθυμεί να «ηρεμήσει» η κατάσταση πριν από τη στέψη του στις 6 Μαΐου, με την πηγή να λέει: «Θα ήθελε να έχει τον Χάρι πίσω στην οικογένεια. Αν δεν λύσουν το θέμα, όλο αυτό θα είναι πάντα μέρος της βασιλείας του και θα αφήσει την οικογένειά του διαλυμένη. Είχε τη φήμη του απόμακρου γονέα και θα ήταν απαίσιο για αυτόν να συνεχιστεί», πρόσθεσαν πηγές προσκείμενες στο βασιλιά.

Τον περασμένο μήνα η Mail On Sunday αποκάλυψε ότι ο Βασιλιάς ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ να μεσολαβήσει για να επιτρέψει στον Χάρι να παραστεί στη στέψη του, αλλά συνάντησε αντίσταση από το γιό του Ουίλιαμ. Ο Κάρολος θέλει να επιστρατεύσει τον Τζάστιν Γουέλμπι με σκοπό να βοηθήσει να τα βρουν οι αντιμαχόμενοι γιοι του. Η συμφωνία θα επέτρεπε στον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν να παρευρεθούν στην τελετή στέψης στου Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάιο, δήλωσαν ανώτερες πηγές κοντά στο Παλάτι.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν οι Σάσεξ θα παρευρεθούν στην εκδήλωση υψηλού προφίλ, καθώς η συμμετοχή τους δεν ειναι δεδομένη από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα και ειδικά μετά τη δημοσίευση των νέων απομνημονευμάτων του Χάρι. Το βιβλίο Spare περιείχε σειρά από τραυματικές επιθέσεις σε ανώτερα μέλη του Βασιλικού Οικογένεια.

Ο βασιλιάς λέγεται ότι πιστεύει ότι η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν στη στέψη θα αποσπούσε περισσότερο την προσοχή από την παρουσία τους, γι' αυτό είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν. Αλλά ο Ουίλιαμ φαίνεται ότι ανησυχεί ότι ο αδερφός του θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να οργανώσει ένα ακόμη... «κόλπο» που θα επισκίαζε την εκδήλωση.

Ο Γουέλμπι, ο οποίος θα λειτουργήσει στην τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, κλήθηκε αρχικά να ενεργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ του Γουίλιαμ και του Χάρι λίγο μετά το θάνατο της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο. Ρόλο στο «δράμα» είχε κληθεί να αναλάβει και στο παρελθόν, όταν η Mέγκαν ισχυρίστηκε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι τους είχε παντρέψει κρυφά πριν από τον επίσημο γάμο τους το 2018 - αναγκάζοντάς τον να ξεκαθαρίσει ότι η τελετή που μεταδόθηκε στον κόσμο ήταν ο νόμιμος γάμος.

Παρά την εκκωφαντική σιωπή του βασιλιά σχετικά με τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν στο Spare, οι «κακές γλώσσες» λένε οτι «βράζει» ιδιωτικά από τις επιθέσεις του γιου του στη σύζυγό του Καμίλα, την οποία είχε αποκαλέσε «επικίνδυνη» και «κακή» σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την προώθηση του βιβλίου του.

Ο Χάρι κατηγόρησε επίσης τον αδερφό του Ουίλιαμ ότι του επιτέθηκε σωματικά και ισχυρίστηκε ότι το Παλάτι «φύτευε» αρνητικές ιστορίες για τη Μέγκαν στα μέσα ενημέρωσης. Ο Χάρι θέλει να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του, αλλά μόνο εάν του ζητήσουν συγγνώμη