ΚΟΣΜΟΣ

Ρισκάρουν τη ζωή των μωρών τους για χάρη της παράδοσης

Ρισκάρουν τη ζωή των μωρών τους για χάρη της παράδοσης

Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες για τη ζωή βρεφών παραδόσεις, όμως συνεχίζει να πραγματοποιείται και να προσελκύει πλήθη τουριστών στην Ισπανία.

Πρόκειται για το φεστιβάλ El Colacho, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη μικρή ισπανική πόλη Castrill de Murcia. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας άνδρας υποδύεται το διάβολο και πηδάει πάνω από μωρά, τα οποία έχουν τοποθετήσει σε στρώματα στο δρόμο.

Στόχος της τελετής είναι ο εξαγνισμός των μωρών από τα «κακά πνεύματα».

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι συμμετείχαν στο έθιμο, η αρχή του οποίου βρίσκεται στο 1621. Οι γονείς ξαπλώνουν στο έδαφος τα ενός έτους μωρά, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

spain-babies3

Στη συνέχεια, ένας άνδρας που συμβολίζει το διάβολο και είναι ντυμένος στα κίτρινα, τρέχει και πηδά πάνω από τα βρέφη. Παράλληλα, ένας άλλος άνδρας ντυμένος στα μαύρα περιφέρεται γύρω από το δρώμενο και χτυπά ένα τύμπανο.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση μέσα στους αιώνες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

spain-babies

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμός μωρών κατά τη διάρκεια του εθίμου, ωστόσο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα φεστιβάλ στον κόσμο. Ακόμα και ο ίδιος ο πάπας Βενέδικτος ζήτησε το προηγούμενο έτος από τους Ισπανούς ιερείς να διαχωρίσουν τη θέση τους από το έθιμο.

spain-babies2