ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Πριγκιπικός γάμος με ελληνική πινελιά - Το πάρτι-έκπληξη της βασίλισσας Ράνια

To ζεύγος λάμπει από ευτυχία
To ζεύγος λάμπει από ευτυχία

Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας, κόρη του βασιλιά Αμπντάλα ΄Β και της βασίλισσας Ράνιας, θα παντρευτεί τον ελληνικής καταγωγής αγαπημένο της, Δημήτρη Θερμιώτη την Κυριακή (12/3) 

Η πριγκίπισσα Iμάν της Ιορδανίας ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «ναι» στον ελληνικής καταγωγής 28χρονο αγαπημένο της Δημήτριο (Jameel) Θερμιώτη με καταγωγή από την Άνδρο, στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β' και η βασίλισσα Ράνια ανακοίνωσαν ότι η κόρη τους και ο αρραβωνιαστικός της που γεννήθηκε στη Βενεζουέλα θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης την Κυριακή, 12 Μαρτίου.

Tα ευχάριστα κοινοποίησε η βασίλισσα Ράνια, δημοσιεύοντας ένα νοσταλγικό βίντεο που ακολουθεί την κόρη της μέσα στα χρόνια. Ξεκινά με τη βασίλισσα να κρατάει στην αγκαλιά της τη νεογέννητη κόρη της στο νοσοκομείο και στη συνέχεια περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο της πριγκίπισσας ως παιδί. Το βίντεο τελειώνει με μία σημερινή φωτογραφία της πριγκίπισσας Ιμάν.

«Την πρώτη φορά που κράτησα το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ η ίδια», ξεκινά η λεζάντα. «Σε μια εβδομάδα θα γίνει νύφη. Πολύτιμη μου Ιμάν, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι.

Η πριγκίπισσα και ο μελλοντικός σύζυγός της ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Ιούλιο του 2022. Ειδικά για την περίσταση, η βασίλισσα ανέβασε μια φωτογραφία του αρραβωνιασμένου ζευγαριού στο Instagram με τη λεζάντα: «Συγχαρητήρια αγαπημένη μου Ιμάν. Το χαμόγελό σου ήταν πάντα ένα δώρο αγάπης που λατρεύω από την ημέρα που γεννήθηκες. Εύχομαι σε εσένα και τον Jameel μια ζωή γεμάτη αγάπη και γέλιο!».

Ο αδερφός της πριγκίπισσας, πρίγκιπας διάδοχος Χουσεΐν, έδωσε επίσης συγχαρητήρια στο ζευγάρι στα social media. «Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ενώσει με καλοσύνη, αν είναι το θέλημά Του», έγραψε. «Συγχαρητήρια για τον αρραβώνα της αγαπημένης μου αδερφής Iμάν και του αδελφού Jameel. Σας εύχομαι μια ζωή ευτυχίας μαζί». Ο νεαρός άνδρας ζήτησε το χέρι της πριγκίπισσας, χαρίζοντάς της ένα εντυπωσιακό λευκόχρυσο δαχτυλίδι με ένα μεγάλο διαμάντι.

Το πάρτι-έκπληξη

Χθες (7/3) η βασίλισσα Ράνια είχε ετοιμάσει ένα πάρτι- έκπληξη στην κόρη της στο παλάτι όπου ζει η οικογένεια στην Ιορδανία αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες που θέλησαν να ευχηθούν στη νεαρή πριγκίπισσα. Τη διοργάνωση ανέλαβε προσωπικά η βασίλισσα της Ιορδανίας που είναι ιδιαίτερα συγκινημένη, βλέποντας την κόρη της να λάμπει από ευτυχία δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία.

«Τόση αγάπη σε ένα δωμάτιο! Με φίλους και οικογένεια στο πάρτι Henna της Ιμάν χθες» έγραψε στη λεζάντα. H βασίλισσα της Ιορδανίας μοιράστηκε φωτογραφίες από το henna party της κόρης της, μία θρησκευτική κατά βάση «τελετή» που πραγματοποιείται στην Ινδία και τις χώρες της Νότιας Ασίας και Μέσης Ανατολής.

Η μέλλουσα νύφη ειδικά για την περίσταση, ολοκλήρωσε το λουκ της βραδιάς με τη ζώνη που είχε φορέσει η μητέρα της πριν από 30 χρόνια στον γάμο της με τον πατέρα της, βασιλιά Αμπντάλα.

Η γνωριμία του ζεύγους

Ο 28χρονος Δημήτρης Θερμιώτης έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business. Είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη. Η Outbound Ventures LLC ιδρύθηκε το 2015 και έχει έσοδα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε στην DPM, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ από το 2018-2020 συνεργάστηκε και με την AMARLA, ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης με έδρα την Αθήνα, έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Λέγεται πως το όνομα Jameel, όπως τον αποκάλεσε στο μήνυμα της η βασίλισσα Ράνια, υποδεικνύει οτι θα έπρεπε να εξισλαμιστεί.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωρίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα Ιμάν τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Georgetown στις ΗΠΑ, εκεί όπου σπούδασαν επίσης ο πατέρας της και ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ'.

Ο Έλληνας γαμπρός του βασιλιά Αμπντάλα

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, Δημήτρης Θερμιώτης γεννήθηκε το 1994 στο Καράκας της Βενεζουέλας. Γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Κορίνα Ερντάντες ,έχει δυο μικρότερα αδέλφια, την Αλέξια και τον Αλέξανδρο, ενώ η οικογένεια φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, ταξιδεύοντας συχνά στον τόπο καταγωγής τους την Άνδρο.

Πήρε το όνομά του από τον παππού του, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες της διασποράς στη Βενεζουέλα. Γεννημένος το 1922 στην Άνδρο και μεγαλωμένος στο νησί, πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί. Ο Τζίμι Θερμιώτης ταξίδεψε στη μακρινή Βενεζουέλα, όπου αφού ίδρυσε μια σειρά από εταιρείες, στη συνέχεια κατάφερε να εξασφαλίσει για τη χώρα το franchise του οίκου Dior.