ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Δήλωσε «ανοιχτός» στην ιδέα εξαγοράς της Silicon Valley Bank

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ
ΑΡ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δήλωσε ότι «είναι ανοιχτός στη διάσωση» της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) που έχει πληγεί από την κρίση.

Ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε ότι ήταν «ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank (SVB) μετά την κατάρρευσή της, αλλά η ιδέα έτυχε ψυχρής υποδοχής από τουλάχιστον έναν επενδυτή της Tesla.

Ο Έλον Μασκ, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και του Twitter, έγραψε στην αγαπημένη του πλατφόρμα ότι θα σκεφτόταν ακόμη και να χρησιμοποιήσει το Twitter ως ψηφιακή τράπεζα. Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που ρώτησε αν «το Twitter θα έπρεπε να αγοράσει την SVB και να γίνει ψηφιακή τράπεζα» είπε πως είναι «ανοιχτός στην ιδέα».

Ένας χρήστης του Twitter υποστήριξε την ιδέα, λέγοντας «τι ευκαιρία!», αλλά ένας άλλος που ονομάζεται Sanjay απάντησε: «Και να πουλήσεις άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές της Tesla. Όχι, ευχαριστώ!» Η Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, εξέλιξη που προκάλεσε τριγμούς σε όλο τον κόσμο από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μασκ πραγματοποίησε μια σειρά από πωλήσεις μετοχών της Tesla πέρυσι για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του στο Twitter, συμβάλλοντας στη μείωση της τιμής της μετοχής.

Ο «μιστερ Twitter» πούλησε μετοχές αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, 3,95 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο και 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο, συνολικά σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια.