ΚΟΣΜΟΣ

Σάρον Στόουν: «Έβγαλα 13,5 εκατ. δολάρια λιγότερα από τον Μάικλ Ντάγκλας στο Βασικό Ένστικτο»

H Σάρον Στόουν με τον Μάικλ Ντάγκλας
H Σάρον Στόουν με τον Μάικλ Ντάγκλας
ΑΡ

Η Σάρον Στόουν αποκάλυψε οτι η αμοιβή της ήταν πολύ μικρότερη από εκείνη του συμπρωταγωνιστή της, Μάικλ Ντάγκλας στην ταινία «Βασικό Ένστικτο»

Αφού ισχυρίστηκε ότι πιθανότατα έχασε «τα μισά λεφτά της» μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley σε μια ομιλία της αυτό το μήνα, η Σάρον Στόουν προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, αυτή τη φορά για την αμοιβή της στην ταινία «Βασικό ένστικτο». Η Στόουν αποκάλυψε στο 43ο ετήσιο γκαλά των βραβείων Muse της New York Women In Film & Television ότι κέρδισε μόνο 500.000 δολάρια για το ερωτικό θρίλερ του 1992.

«Ο Μάικλ Ντάγκλας έβγαλε 14 εκατομμύρια δολάρια. Ήμουν νέα. Ήμουν καινούργια και αυτός ήταν ένα πολύ μεγάλο αστέρι», είπε σε ένα κατά βάση γυναικείο κοινό, στελέχη του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Η Στόουν εξήγησε επίσης πώς αντιμετώπισε την ασέβεια από έναν παραγωγό στο έργο που σκηνοθέτησε ο Πωλ Βερχόφεν, ο οποίος την προσφωνούσε λανθασμένα«Κάρεν» καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.

«Ακόμη και στο Governor’s Ball [μετά τα Όσκαρ], με φώναζε ακόμα «Κάρεν!» Και κουβαλούσα αυτή την ταπείνωση πραγματικά βαθιά μέσα μου – παρόλο που το όνομά μου δεν υπήρχε στην αφίσα», είπε. Η Στόουν τιμήθηκε στην εκδήλωση μαζί με άλλες οκτώ γυναίκες, μεταξύ των οποίων η πρωταγωνίστρια του «The Piano Lesson», Ντανιέλ Μπρουλς, η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Τζανετ Γιανγκ, η πρωταγωνίστρια του «Slumdog Millionaire»,Φρέιντα Πίντο και η Σάντρα Λι.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Στόουν είχε ισχυριστεί ότι έχασε τα μισά από τα χρήματά της κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε ένα άλλο γκαλά αυτόν τον μήνα. Η Λι ανέβηκε στη σκηνή και εγκωμίασε τη Στόουν επειδή της «έδωσε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που είχε λάβει» όταν κάθισε δίπλα της σε ένα αεροπλάνο πριν γίνει γνωστή ως παρουσιάστρια και ακτιβίστρια.

Όπως είπε η Στόουν της είπε εκείνη την εποχή: «Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι ποτέ τέλεια. Δεν ήταν ποτέ τέλεια από τότε που μου το είπε», είπε ο Λι. Η Στόουν επιβεβαίωσε τη συνάντηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, λέγοντας: «Ναι, η Σάντρα κι εγώ καθίσαμε μαζί σε ένα αεροπλάνο… και της είπα να δώσει περισσότερα από όσα παίρνει, και ναι το έκανε. Είμαι τόσο περήφανη», είπε.

Η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα - και γέλια - όταν η Στόουν μοιράστηκε μια ιστορία από το πρόσφατο πάρτι των Όσκαρ του Vanity Fair για το πώς η φίλη της, η Σάρα Πόλσον, της είπε: «Γιατί είναι όλοι τόσο θυμωμένοι μαζί σου;»«Νομίζω ότι όλοι ξέρετε γιατί είναι όλοι τόσο θυμωμένοι μαζί μου», είπε στο πλήθος. «Ευχαριστώ», είπε ειρωνικά προτού λάβει τα εύσημα ως μια από τις λίγες γυναίκες, «που είπε αυτή την όμορφη λέξη «όχι», ώστε οι υπόλοιποι να πούμε ναι», είπε.

Η Στόουν συγκράτησε πρόσφατα τα δάκρυά της στο φιλανθρωπικό γκαλά «Unforgettable Evening» του Ταμείου Ερευνών για τον Γυναικείο Καρκίνο όταν είπε στο σοκαρισμένο πλήθος: «Είμαι τεχνικά ηλίθια, αλλά μπορώ να γράψω μια επιταγή. Και αυτή τη στιγμή, αυτό θέλει επίσης θάρρος, γιατί ξέρω τι συμβαίνει. Μόλις έχασα τα μισά λεφτά μου σε αυτό το τραπεζικό πράγμα».