ΚΟΣΜΟΣ

Σουδαν: Συγκλονίζει η αδερφή Έλληνα τραυματία - «Πυροβόλησαν τον γιατρό που θα τον χειρουργούσε»

Σουδαν: Συγκλονίζει η αδερφή Έλληνα τραυματία - «Πυροβόλησαν τον γιατρό που θα τον χειρουργούσε»
AP

Οι Έλληνες στο Σουδάν ζουν τον απόλυτο εφιάλτη και ελπίζουν να βγουν ζωντανοί από τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει.

Η αδερφή Έλληνα τραυματία στο Σουδάν μεταφέρει τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα αλλά και την κατάσταση υγείας του αδερφού της.

Ο άτυχος τραυματίας πρέπει να χειρουργηθεί και να βάλει λάμες στα πόδια ωστόσο μόνο εμπόδια βρίσκει μπροστά του αφού οι αντάρτες πυροβολούν όποιον δουν στον δρόμο.

«Ενημερώσανε τον αδερφό μου από το νοσοκομείο το πρωί να μην τρελαίνεται να βρει λάμες γιατί ο γιατρός που θα έκανε την επέμβαση έχει πυροβοληθεί και δεν θα γίνει άμεσα χειρουργείο. Ο φίλος του αδερφού μου βγήκε με κίνδυνο της ζωής του να βρει λάμες σε κοντινό από το σπίτι του νοσοκομείο. Τον σταμάτησαν 6 μπλόκα ανταρτών, του πήραν τα χρήματα που είχε πάνω του εκτός από την κάρτα. Έχω να μιλήσω από το πρωί με τον Σαμ», ανέφερε η γυναίκα, η οποία αγωνιά για την τύχη του αδερφού της.

«Δεν είναι όλα ρόδινα για τους δύο τραυματίες. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν να βρουν λάμες. Δεν υπάρχουν γιατροί, αγγειοχειρούργοι, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν όλα τα θραύσματα...» δήλωσε η αδερφή του τραυματία.

«Από την Παρασκευή το βράδυ είχε να φάει. Εμείς να σου δώσουμε φαγητό το λένε αλλά πώς θα πας τουαλέτα αν χρειαστεί. Είναι με νερά και χυμούς και καθετήρα. Δεν είναι το θέμα μόνο το ιατρικό είναι το θέμα ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Ακούει τις βόμβες να πέφτουν από το νοσοκομείο. Βομβαρδίστηκε ήδη χθες το Πανεπιστημιακό. Οι αντάρτες πάντα στοχεύουν στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται στρατιώτες. Δεν μπορούν να προστατευθούν οι άνθρωποι», πρόσθεσε φοβισμένη.

Η μοίρα έπαιξε παιχνίδι στον Έλληνα τραυματία, αφού ο ίδιος μετά το πραξικόπημα που έγινε πριν δύο χρόνια ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε γυρίσει για κάποια χαρτιά. Λίγο λοιπόν πριν πάρει τον οριστικό δρόμο της επιστροφής ξεκίνησε ο εμφύλιος στο Σουδάν, τραυματίστηκε και απλά ελπίζει ότι θα καταφέρει να γλιτώσει.