ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με σόου που παρουσιάζει ενήλικες να ποζάρουν γυμνοί μπροστά σε παιδιά

Naked Education
Οι θεατές αντέδρασαν όταν είδαν ενήλικες να γδύνονται μπροστά σε εφήβους 14-16 ετών

Οι καταγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο πέφτουν βροχή για την εκπομπή «Νaked Education» που προβάλλεται από το Channel 4.

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το σόου Naked Education του Channel 4. Μέχρι στιγμής, το βρετανικό ΕΣΡ έχει λάβει πάνω από 1.200 καταγγελίες, σχετικά με την αμφιλεγόμενη εκπομπή που παρουσιάζει γυμνούς ενήλικες να παρελαύνουν μπροστά σε νεαρούς εφήβους

Τα παράπονα και οι καταγγελίες έπεσαν βροχή από τους εξοργισμένους θεατές όταν προβλήθηκαν τα πρώτα δύο από τα έξι επεισόδια της σεζόν στο Channel 4.

Την εκπομπή παρουσιάζει η Άννα Ρίτσαρντσον, και μεταδίδεται κάθε Τρίτη, πριν από τις 9 το βράδυ. Το σκηνικό της εκπομπής είναι μια σχολική αίθουσα όπου στα θρανία κάθονται έφηβοι μαθητές 14-16 ετών. Στο σόου συμμετέχουν άνθρωποι από κάθε γωνιά της Μεγάλης Βρετανίας και συζητούν για το ανθρώπινο σώμα, τη σωματική δυσμορφία, την αισθητική χειρουργική και τις αναπηρίες.

Ωστόσο, αρκετοί θεατές αντέδρασαν έντονα όταν είδαν μια ομάδα ενηλίκων να γδύνονται και να μένουν ολόγυμνοι μπροστά στους εφήβους.

Η ρυθμιστική αρχή πολυμέσων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ξεκινήσει έρευνα για το Naked Education, αλλά το Channel 4 υπερασπίστηκε σθεναρά την εκπομπή του λέγοντας ότι «προσπαθεί να εξομαλύνει όλους τους σωματότυπους, να υπερασπιστεί τις διαφορές μας και να καταρρίψει τα στερεότυπα που προωθούν τα social media».

«Channel 4, η Γυμνή Εκπαίδευση ΔΕΝ είναι αυτό. Να εμφανίζονται παιδιά, κάτω των 16, ανήλικοι, άνθρωποι άγνωστοι να στέκονται εντελώς γυμνοί μπροστά τους. ΓΙΑΤΙ; Απολύτως όχι. ΔΕΝ χρειάζεται να βλέπουν αγνώστους εντελώς γυμνούς για να μορφωθούν σχετικά με το σώμα τους», έγραψε ένας θεατής.

Ένα άλλος σχολίασε: «#NakedEducation στο Channel4 αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 15χρονα παιδιά θα πρέπει να βλέπουν ζωντανά γυμνά σώματα ανδρών και γυναικών μπροστά τους».

Ο Ian Katz, Διευθυντής Περιεχομένου του καναλιού, είπε ότι φιλοδοξία του Naked Education να αντιμετωπίσει το άγχος της εικόνας του σώματος ήταν «μια πολύτιμη δημόσια ραδιοτηλεοπτική μετάδοση».

«Όποιος καταγγέλει ότι η εκπομπή Naked Education του Channel 4 προωθεί την παιδεραστία ή παρενοχλεί παιδιά είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν την έχει παρακολουθήσει», έγραψε στο Twitter.

«Το σόου αντικρούει τους επικίνδυνους μύθους και τις τοξικές εικόνες με τις οποίες βομβαρδίζονται οι έφηβοι εκθέτοντάς τους σε αληθινά, φυσιολογικά σώματα και εμπλέκοντάς τους σε μια ανοιχτή, ασφαλή συζήτηση για αυτά», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Νέες ταινίες σινεμά: Τρεις Σωματοφύλακες, δράση, τρόμος και ερωτικές ανατριχίλες

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Κυκλοφορεί βιβλίο με τους 7 κανόνες του για τη ζωή

Ο Τζόνι Ντεπ «έριξε» πόρτα στη «Συμμορία των 11» - Ο ρόλος που απέρριψε