ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Η Mirror του ζήτησε συγγνώμη γιατί παρακολουθούσε το τηλέφωνό του

Ο πρίγκιπας Χάρι
Ο πρίγκιπας Χάρι
Α.Ρ

Ο εκδότης της εφημερίδας Mirror ζήτησε συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι κατά την έναρξη της δίκης για τη φερόμενη παραβίαση τηλεφώνου.

Ο εκδότης της Mirror ζήτησε συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι κατά την έναρξη της δίκης για φερόμενες τηλεφωνικές υποκλοπές. Η Mirror Group Newspapers (MGN) παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία παράνομης συλλογής πληροφοριών και είπε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Χάρι είπαν ότι υποβλήθηκε στις «πιο παρεμβατικές μεθόδους απόκτησης προσωπικών πληροφοριών». Ο Χάρι είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα υψηλού προφίλ που φέρουν αξιώσεις κατά του κολοσσού MGN.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι τα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν για εκτεταμένο «χακάρισμα» τηλεφώνου, αλλά δεν κατάφεραν να ενεργήσουν. Η MGN - η οποία εκδίδει επίσης την Sunday Mirror και την Sunday People - παραδέχτηκε ότι η νομική αμφισβήτηση που άσκησε ο πρίγκιπας Χάρι «δικαιολογεί αποζημίωση».

Αλλά η εταιρεία πρόκειται να υποστηρίξει ότι ορισμένες από τις αξιώσεις έχουν υποβληθεί πολύ αργά. Σε μια προηγούμενη ακρόαση ειπώθηκε ότι η περίπτωση του Χάρι ήταν ότι 148 άρθρα που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1996 και 2010 περιελάμβαναν πληροφορίες που φέρεται να ελήφθησαν με παράνομες μεθόδους και παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να καταθέσει τον Ιούνιο και είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα είναι μάρτυρας στο δικαστήριο στη σύγχρονη εποχή- με την ακροαματική διαδικασία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να διαρκεί έξι ή επτά εβδομάδες. Το ίδρυμα του αείμνηστου τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ και ο ηθοποιός Ρίκι Τόμλινσον έχουν επίσης ασκήσει αξιώσεις κατά της MGN, με «δοκιμαστικές υποθέσεις» - συμπεριλαμβανομένου του Χάρι - να επιλέγονται για δίκη από την ευρύτερη ομάδα εναγόντων.

Οι άλλες «αντιπροσωπευτικές» υποθέσεις που πρόκειται να εκδικαστούν είναι αυτή της πρώην ηθοποιού του Coronation Street, Nikki Sanderson, της πρώην συζύγου του κωμικού Paul Whitehouse, Fiona Wightman και του ηθοποιού Michael Turner. Η MGN έχει στο παρελθόν διευθετήσει ορισμένες αξιώσεις εναντίον της σε σχέση με ιστορίες που αποκτήθηκαν με παράνομους τρόπους.

Τον περασμένο μήνα, οι δικηγόροι της ομάδας δήλωσαν ότι όλοι οι μάρτυρες στο πλευρό τους θα καταθέσουν αυτοπροσώπως, ανοίγοντας το δρόμο στον πρίγκιπα Χάρι. Έχει γίνει σφοδρός επικριτής των ταμπλόιντ και έχει εμφανιστεί ήδη στο δικαστήριο μια φορά φέτος για να ακούσει νομικά επιχειρήματα σε μια άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

Ο Χάρι συμμετέχει σε ενέργειες που συνδέονται με υποτιθέμενη παραβίαση τηλεφώνου εναντίον δύο άλλων εταιρειών - του εκδότη της Daily Mail και του εκδότη της Sun. Και οι δύο αρνούνται την αδικοπραγία. Έχει υποβάλλει ξεχωριστή αξίωση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκδότη της Mail, Associated Newspapers Limited, σχετικά με ένα άρθρο για τις ρυθμίσεις ασφαλείας του με το Υπουργείο Εσωτερικών.