ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: Η σύλληψή του οδηγεί μαζικά την ελληνική κοινότητα στις κάλπες

Φρέντι Μπελέρης: Η σύλληψή του οδηγεί μαζικά την ελληνική κοινότητα στις κάλπες
himara.gr

Ο Φρέντι Μπελέρης μπορεί να βρίσκεται στα κρατητήρια και μπορεί αύριο να μην βρεθεί μαζί με τους συμπολίτες τους στα εκλογικά κέντρα, όμως εκείνοι θα δώσουν την απάντησή τους

Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια... Χρόνια ολόκληρα το αλβανικό καθεστώς προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις ασφυκτικές στον τόπο που φωνάζει η ελληνική ψυχή όμως δεν τα καταφέρνει, έτσι αποφασίζει να προχωρήσει σε πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές επιχειρώντας την τρομοκράτηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας άλλοτε με βανδαλισμούς και άλλοτε με «στημένες συλλήψεις», όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε Δρόπολη και Χειμάρρα.

Τελευταίο επεισόδιο; Η σύλληψη του Φρέντι Μπελερη, του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας. Λογάριασαν όμως χωρίς τη δύναμη της ελληνικής ψυχής. Η κίνηση αυτή όχι μόνο δεν πτόησε τους Βορειοηπειρώτες αλλά τους έφερε πιο κοντά, έγιναν ένα απέναντι στις πρακτικές του Έντι Ράμα. Ακόμα και αυτοί που δεν ανέβαιναν για να ψηφίσουν, τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στον τόπο τους για να δώσουν την απάντηση σε όσους προσπαθούν να τους αρπάξουν από τα χέρια αυτό που τους ανήκει. Την πατρίδα τους.

Ο Φρέντι Μπελέρης μπορεί να βρίσκεται στα κρατητήρια και μπορεί αύριο να μην βρεθεί μαζί με τους συμπολίτες τους στα εκλογικά κέντρα, όμως εκείνοι θα δώσουν την απάντησή τους.

«Τώρα όσο ποτέ ο τόπος μας χρειάζεται...», είναι τα λόγια του Φρέντι Μπελερη μέσα από τα κρατητήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάτοικος της Χειμάρρας δηλώνει στο Newsbomb.gr: «Δεν έχουμε φοβηθεί ποτέ. Άμα πιστεύεις στον εαυτό σου, πιστεύεις στον Θεό. Και αυτή η πίστη μας δεν θα χαθεί».

Σχετικές ειδήσεις

Φρέντι Μπελέρης: Η πρώτη φωτογραφία του μετά την σύλληψή του– Προφυλακίστηκε και ένας συνεργάτης του

Προφυλακιστέος ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη

Παρέμβαση των ΗΠΑ για την αποφυλάκιση Μπελέρη ζητούν ομογενειακές οργανώσεις